Efficiënte geluidsisolatie voor Rhewum zeefmachines

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Efficiënte geluidsisolatie voor Rhewum zeefmachines

Zeefmachines zijn meestal niet de stilste machines in de productieketen. Het trillen van het zeefdoek, in combinatie met het op en neer springen van het product dat aan hoge snelheden over de machine raast, veroorzaakt een constant geluid. Om dit geluidsniveau te beperken levert Rhewum al geruime tijd machines met een volledig metalen behuizing. Dit is een zeer efficiënte geluidsisolatie voor nieuwe machines, maar zo een behuizing op een bestaande machine aanbrengen is zeer omslachtig en daardoor vaak niet kostenefficiënt.
Daarom zochten de ingenieurs van Rhewum naar een andere oplossing. Samen met een toeleverancier ontwikkelden ze een isolerend zeildoek dat bestaat uit een stevig maar toch flexibel materiaal met daar bovenop een akoestisch membraan dat het geluid goed absorbeert.
Dit zeildoek kan het geluidsniveau van de machine met 8 dB verlagen, wat in de meeste gevallen neerkomt op een halvering van het waargenomen geluidsniveau. Het isolerende doek wordt aangepast aan de afmetingen van de machine en is voorzien van flappen die met stevige ritssluitingen kunnen worden geopend om zo de belangrijke onderhoudsopeningen vlot bereikbaar te houden. Doordat het basismateriaal zo flexibel is kan het zeildoek eenvoudig op de RHEWUM machine worden gemonteerd.

Wilt u ook de geluidsemissie van uw zeefmachine verminderen? … neem dan even contact op met Eskens Process Solutions en wij laten voor u berekenen wat zo een isolatiedoek voor uw machine zou kosten.

Geschreven door

Logo van:Efficiënte geluidsisolatie voor Rhewum zeefmachines

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer