Vibrowest: Veiligheidszeven en Classificatie Zeven

icon.highlightedarticle.dark Zeeftechnologie
69 bekeken Laatste wijziging: 5 december 2023
VIBROWEST MSC zeefmachine
VIBROWEST MSC zeefmachine | Foto: Eskens Process Solutions
Article image of: Vibrowest: Veiligheidszeven en Classificatie Zeven
MR-type in roestvrij staal | Foto: Eskens Process Solutions
Article image of: Vibrowest: Veiligheidszeven en Classificatie Zeven
MR-type normaal staal | Foto: Eskens Process Solutions
Article image of: Vibrowest: Veiligheidszeven en Classificatie Zeven
Big Bag dumping station | Foto: Eskens Process Solutions
Article image of: Vibrowest: Veiligheidszeven en Classificatie Zeven
vele types zeefdoek | Foto: Eskens Process Solutions
Article image of: Vibrowest: Veiligheidszeven en Classificatie Zeven
kunststof ballen om de zeven vrij te houden | Foto: Eskens Process Solutions
Article image of: Vibrowest: Veiligheidszeven en Classificatie Zeven
ringen om het zeefdoek vrij te houden | Foto: Eskens Process Solutions

Eskens Benelux verdeelt nu Vibrowest zeefmachines, met focus op circulaire zeven en trilzeven voor diverse industrieën in Europa.

Eskens Benelux heeft meer dan 40 jaar ervaring in de verkoop van Rhewum zeefmachines in vooral de voedingssector, de bouwnijverheid en de agrochemische sector. Voor een aantal industrieën kon Eskens tot nu niet de optimale oplossing voorstellen omdat Rhewum geen circulaire zeven in haar gamma heeft. Daarom heeft Eskens nu een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Vibrowest.

Circulaire zeven en trilzeven

Vibrowest produceert sinds 1972 zeefmachines, en is vooral gespecialiseerd in de productie van circulaire zeven en trilzeven. Dit Italiaanse bedrijf met hoofdzetel in de buurt van Milaan produceert al haar producten volledig zelf en heeft een efficiënte dienst na verkoop. Zij verkopen hun machines vooral in het zuiden van Europa en hebben grote multinationals in hun klantenbestand, maar hopen via Eskens nu ook in centraal Europa meer omzet te realiseren.

De Vibrowest MR modellen zijn ideaal om poeders of granulaten op te delen in maximaal 5 fracties. Deze machines zijn beschikbaar met zeefringen van 400 tot 2200 mm diameter.

De Vibrowest MSC reeks bevat vooral toestellen die gebruikt worden als veiligheidszeef. Door hun compact formaat zijn ze eenvoudig in een bestaande installatie te integreren, en ook hier zijn zeven met diameters van 400 tot 2200 mm beschikbaar. De Vibrowest MSC toestellen kunnen gebouwd worden in normaal staal of in roestvrij staal. Ze zijn ideaal voor het efficiënt uitzeven van grove delen of vreemde voorwerpen, en bestaan ook in een ATEX-uitvoering.

Een zeer praktische machine is de Bag Dumping Station: Vibrowest MSCR. Dit compacte toestel is ontworpen om bij het manueel ledigen van zakken snel en efficiënt vreemde voorwerpen (zoals vezels van de zak) uit poeders of granulaten te verwijderen. Het raster en het zeefdoek zijn goed bereikbaar voor een vlotte reiniging, en overtollige stof wordt via het afzuigsysteem verwijderd. Ook hier zijn eventueel speciale uitvoeringen bespreekbaar.

Net als bij Eskens staat bij Vibrowest service en kwaliteit voorop.

Samen met het team van Eskens Proces Solutions helpt het technische team van Vibrowest de Benelux klanten met technische ondersteuning, het beantwoorden van vragen en het snel uitvoeren van dringende herstellingen.

Breed gamma zeefdoeken

Vibrowest maakt haar zeefmachines volledig zelf en heeft een grote stock aan onderdelen. Om mogelijke stilstanden tot een minimum te beperken heeft Vibrowest ook een breed gamma zeefdoeken beschikbaar, waardoor ze in hun werkplaats de zeefringen snel en voordelig opnieuw kunnen bespannen.

Interesse in de Vibrowest oplossingen? Contacteer dan Eskens via de website.

[email protected]icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Vibrowest: Veiligheidszeven en Classificatie Zeven

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer