Een volwaardige partner voor conveying, verwerking & extrusie van voeding

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
35 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Een volwaardige partner voor conveying, verwerking & extrusie van voeding

Coperion and Coperion K-Tron bij Interphex
Om te voldoen aan de groeiende eisen van continue verwerking in de farma- & voedingsindustrieën, zullen Coperion en Coperion K-Tron zich concentreren op continue processen en hun nieuwste innovatieve oplossingen voor optimale doseernauwkeurigheid en navul oplossingen, terwijl ze demonstreren hoe ze single source-oplossingen bieden voor extrusie, doseren en material handling. Ook zullen oplossingen voor geautomatiseerde batchdosering worden gepresenteerd. Exposities die in de stand te zien zijn, zijn onder meer een MT16 16 mm dubbelschroef tabletpersaanvoer, K3 pharma loss-in-weight feeder (PH-QT35) en een P30 vacuümsequencing-receiver voor poeder in heigh-end toepassingen.

Tablet Press Lubricant Feeder
Deze Tablet Press Lubrificant Feeder is een voorbeeld van Coperion K-Tron’s farma dubbelschroef micro-feederlijn. External Spray Lubrication is een ideale manier om smeermiddel rechtstreeks aan het gereedschap en de persvorm toe te voegen, zonder risico op oversmering, waardoor ook het smeermiddelpercentage in de formulering wordt geminimaliseerd. De Coperion K-Tron tabletpers feeder zorgt voor een nauwkeurige, consistente, continue invoersnelheid, waardoor een uniforme coating van de tablettools wordt verzekerd en plakproblemen worden voorkomen. Deze uitwendige smering biedt fabrikanten van vaste tabletdoseringsvormen veel extra potentiële voordelen, waaronder verbeterde tablethardheid en oploseigenschappen. De Coperion K-Tron Smart Force Transducer (SFT) weegtechnologie, gekoppeld aan een venturi-afscheider, produceert een consistente, meetbare en valideerbare massastroom van smeermiddelpoeder.

De Coperion K-Tron microfeeder voor poedertoevoer met lage snelheid is ontworpen voor het doseren van moeilijk stromende materialen. De twee microfeeder modellen kunnen toevoersnelheden van 0,032 – 2 kg/u of hoger smeermiddel aan en zijn ook verkrijgbaar met verwisselbare 12 mm en 16 mm dubbelschroef toevoermodules voor maximale flexibiliteit in de toevoersnelheid. Hoewel de feeder beschikbaar is in zowel volumetrische als gravimetrische ontwerpen, maakt het gebruik van het gravimetrische model validatie van de productmassastroom mogelijk en zorgt het voor een hogere nauwkeurigheid.

Zeer nauwkeurige K3-PH-lijn van farmaceutische feeders
De Coperion K-Tron K3-PH feeders zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de groeiende eisen van continue productie in de farmaceutische industrie. Door het gebruik van een kleinere D4-platformweegschaal met de uiterst nauwkeurige Smart Force Transducer (SFT) weegtechnologie, hebben deze feeders aanzienlijk minder vloeroppervlak nodig in vergelijking met eerdere modellen. Het modulaire quick-change ontwerp van de feeder maakt het eenvoudig wisselen van feedertypes mogelijk, met dezelfde schaal en aandrijving voor snelle aanpassing aan nieuwe processen en formuleringen, terwijl ook eenvoudige reiniging en onderhoud worden gegarandeerd. De quick-change doseer-kom, roerwerk en schroefcombinaties kunnen snel worden losgekoppeld van de aandrijving en zorgen voor een makkelijke en snelle omschakeling en reiniging. Het nieuwste modulaire concept is voorzien van een nieuwe aandrijving die gebruik maakt van een servomotor wat de totale voetafdruk helpt verminderen en een veel groter turndown-bereik biedt. Voor een optimaal Wash-in-Place (WIP) resultaat heeft elke unit een integrale helling van 2 graden voor maximale drainage tijdens het reinigingsproces. De modulaire K3-PH-lijn is ontworpen voor opstelling in een cluster van 6 of meer feeders, ideaal voor continue processen met meerdere componenten, zoals continue extrusie, granulatie of directe compressie.

Afhankelijk van de toepassing kunnen deze farmaceutische feeders worden uitgerust met een verscheidenheid aan opties, waaronder de innovatieve ActiFlow agitator (een materiaalstroomhulp voor het toevoeren van moeilijk stromende materialen) en elektronische drukcompensatie (EPC). EPC is een uniek druk compensatie systeem dat de prestaties van de feeder kan optimaliseren bij continue bewerkingen zoals mengen, extrusie en granulatie.

Innovatieve verwerkingsoplossingen uit één bron
Coperion blijft nauw samenwerken met farmaceutische en voeding bedrijven van elke omvang, wat resulteert in slimme technische oplossingen die te zien zijn in hun farmaceutische feederlijn en dubbelschroefextruders voor het continu mengen van farmaceutisch actieve ingrediënten. De complete lijn van apparatuur van Coperion is ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van de industrie, inclusief strikte naleving van GMP-richtlijnen en -normen en FDA. Het verwerken van zelfs de moeilijkst te hanteren hulpstoffen en actieve ingrediënten gaat gepaard met een bijzondere kracht in het bieden van continue verwerkingsoplossingen. Continue en batchprocessen en hun nieuwste innovatieve oplossingen voor optimale doseernauwkeurigheid en refill maken deel uit van hun bolwerk, evenals hun single source-oplossingen voor extrusie, feeders en material handling oplossingen.

Geschreven door

Logo van:Een volwaardige partner voor conveying, verwerking & extrusie van voeding

Coperion NV

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling, gravimetrisch doseren en bijbehorende service. Coperion is uw partner in... Lees meer