Bruker elementenanalyse aan vaste stoffen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Bruker elementenanalyse aan vaste stoffen

De G4 ICARUS verbrandingsanalyzer is ideaal voor de snelle en nauwkeurige gelijktijdige bepaling van koolstof en zwavel in een grote variété aan vaste materialen. De G4 ICARUS is uitgerust met een hoogfrequent inductieoven gecombineerd met een innovatief ontwerp van de verbrandingszone en een volledig automatisch reinigingssysteem voor het verwijderen van stof. Dit resulteert in een sterk gereduceerd aantal onderhoudsintervallen en dus maximale productiviteit, toepasbaarheid en levensduur.

De G8 Galileo onh is bestemd voor de bepaling van zuurstof, stikstof en waterstof en is gebaseerd de Inert Gas Fusion methode (IGF). De vaste stof wordt verbrand in een kroes van grafiet bij hoge temperatuur. Een dragergas wordt over het monster geleid en neemt de gassen die vrijkomen mee naar de detectoren. Diffuus waterstof in zowel lassen volgens ISO 3690 en AWS4 4.3 als hoge-sterkte staal worden gemeten door combinatie van infrarood verwarmde oven in de G8 Galileo onh of met de, voor diffuus waterstof gespecialiseerde, G4 Phoenix dh.

Interesse in deze instrumenten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of 0344 655 556.

Geschreven door

Benelux Scientific BV

Benelux Scientific BV is leverancier van hoogwaardig laboratoriumapparatuur en is gevestigd in Ochten. Wij werken nauw samen met een selecte groep leveranciers van testinstrumenten voor de karakterisering van materiaaleigenschappen. Als... Lees meer