Zuurstofanalyse verbetert de isolatiewaarde van glas

icon.highlightedarticle.dark Regelgeving
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Zuurstofanalyse verbetert de isolatiewaarde van glas

Hoogrendement (HR) dubbelglas bestaat uit minimaal 2 glasplaten die op een bepaalde afstand luchtdicht met elkaar zijn verbonden. In de ruimte tussen de glasplaten maken producenten van HR dubbelglas gebruik van Argon, een edelgas om de isolatiewaarde te verhogen voor een beter rendement. De aanwezigheid van onder andere zuurstof verlaagt de isolatiewaarde en moet dus worden geminimaliseerd om te voldoen aan de kwaliteitseisen van bijvoorbeeld HR++ glas.

De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in de zogenaamde U-waarde, het getal geeft aan hoe groot de warmtestroom door de constructie is. Dus hoe lager de waarde hoe beter het glas isoleert. Voor een optimale kwaliteit van het glas is het onder andere noodzakelijk om zoveel mogelijk de aanwezige stikstof en zuurstof in de ruimte tussen het glas te vervangen door pure Argon. Hiervoor maakt de glasproducent gebruik van zuurstofanalysers. De draagbare analyser van Teledyne meet snel en nauwkeurig het zuurstof gehalte. Door het regelmatig uitvoeren van deze zuurstofmeting controleren en beheersen producenten het proces met als resultaat HR++ glas dat 50% beter isoleert dan de eerste generatie dubbelglas.

Voor meer informatie over zuurstofanalyse met Teledyne instrumenten en de mogelijkheden voor uw applicatie nodigen wij u uit contact op te nemen met Inventech Benelux.

Geschreven door

Inventech Benelux BV

Inventech Benelux biedt technisch hoogwaardige analyseoplossingen voor laboratoria en de procesindustrie om producten en processen kostenefficiënt en duurzaam te optimaliseren. Met onze hoogwaardige producten, inventieve oplossingen en service gerichte aanpak... Lees meer