Volgende generatie Ventex klep

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
66 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Volgende generatie Ventex klep

VOLGENDE GENERATIE VENTEX KLEP
(Klep voor stoppen explosie propagatie in leidingen– zowel voor gas als stof)

Geschikt voor een hogere processnelheid, lagere drukval, een aanvullende nominale maat en daarbij een verbeterd ontwerp waardoor kortere onderhoudsduur: de nieuwe generatie Ventex kleppen van de Zwitserse fabrikant Rico heeft zich in bijna alle opzichten verder ontwikkeld. Bij de nieuwe generatie ventex kleppen zijn de wensen van de klant aangepakt met behoud van een hoge mate van procesbetrouwbaarheid.

Rico heeft de volgende generatie van zijn Ventex explosiebeveiligingsklep gepresenteerd. Het is met innovaties en verbeteringen gekomen die zowel de toepassingsmogelijkheden als de procesbetrouwbaarheid vergroten. De klep is nu geschikt voor een stroomsnelheid van minimaal 30 m/s voor alle nominale maten.
De ventex klep kan direct voor of na pijpbochten in de leiding worden geplaatst, ook dubbele pijpbochten of combinaties van pijpbochten in verschillende richtingen zijn mogelijk. Een groot voordeel bij het implementeren van de klep in een installatie, klanten hoeven minder inbouwruimte te reserveren en er is geen rechte ingang nodig. Dit resulteert in een compactere bouwwijze van de procesinstallatie.

Door het innovatieve ontwerp behaalt de nieuwe generatie ventex kleppen tot 20 procent betere waarden voor drukval.
De installatieafstand bij toepassing van organisch stof is zowel korter als langer geworden. Deze ligt nu tussen de 2 en 15 m, afhankelijk van de nominale diameter. Deze twee innovaties zorgen eveneens voor meer flexibiliteit bij het toepassen van deze passieve explosiebeveiligingsklep.

Een goede afdichting: absoluut noodzakelijk
De klepafdichting van de nieuwe VENTEX wordt met een nieuwe en gepatenteerde techniek zonder hulpmiddelen of gereedschap aangebracht. Talrijke explosietests met de ventex klep bevestigden de technische noodzaak van een afdichting om de leiding volledig af te sluiten in geval van een explosie. De afdichting is tevens een belangrijk dempingselement voor het opvangen van hoge versnellingen bij het sluiten van de klep tijdens een explosie.
Afdichtingen worden bij de nieuwe generatie dus niet meer gelijmd, maar met een nieuwe techniek ingebracht. Dit maakt goedkoper, eenvoudig en sneller onderhoud mogelijk, wat op zijn beurt een snelle inbedrijfstelling na onderhoud bevordert.

De Ventex klep is niet alleen voor stof en gas, maar tevens gecertificeerd voor processen waarbij metaalstof voorkomt. Het bedrijf heeft ook gereageerd op suggesties van klanten: de nominale diameter DN 250, die voorheen niet werd aangeboden, is nu opgenomen in het standaard aanbod.

20 jaar garantie
De complexiteit van de Ventex is in de nieuwe generatie over het algemeen verminderd: periodieke controles en onderhoud vormen mede de basis voor de lange levensduur van de klep, die 20 jaar is als de onderhoudsintervallen in acht worden genomen. Op het product wordt dan ook 20 jaar garantie verleend indien gebruikt als door de fabrikant voorgeschreven.

De nieuwe generatie afsluiter is ook leverbaar als speciale oplossing, bijvoorbeeld als CIP uitvoering, hoge temperatuur afsluiter tot 300°C of met een C4 of C5 corrosiecoating.
Firma StuvEx International NV is door fabrikant Rico aangewezen als de verdeler en servicepartner (NL en BE) van Ventex kleppen. www.StuvEx.com

Geschreven door

StuvEx International nv

StuvEx is uw partner voor betaalbare veiligheid en koppelt kennis en ervaring van vele verschillende soorten processen aan een pragmatische benadering. De oplossingen die StuvEx levert en installeert hebben tot... Lees meer