Vochtbeheersing: optimaliseer sproeidrogen voor maximaal rendement

icon.highlightedarticle.dark Sproeidrogers
267 bekeken Laatste wijziging: 2 oktober 2023
Vochtbeheersing voor betere poederverwerking
Vochtbeheersing voor betere poederverwerking | Foto: Munters Benelux

Optimaliseer sproeidrogen voor maximaal rendement als het gaat om vochtbeheersing.

In branches zoals voeding, farmacie en productie is de precisie van sproeidrogen onmisbaar. Continuïteit in productie staat centraal, zelfs wanneer men wordt geconfronteerd met variaties in vochtigheid en temperatuur als gevolg van seizoensverandering of klimaatuitdagingen.

Optimale ontvochtiging en luchtverwarming: cruciaal bij sproeidrogen

Het sproeidrogen vereist precisie, vooral als het gaat om het reguleren van vochtigheid en temperatuur. Ongecontroleerde vochtigheid in de lucht kan je productieprocessen verstoren:

 • Seizoensgebonden luchtvochtigheidschommelingen

Variaties in luchtvochtigheid per seizoen kunnen invloed hebben op zowel de tijdsduur als kwaliteit van productieprocessen.

 • Risico op klonteren

Bij de productie van voedingsmiddelen en farmaceutische producten bestaat een verhoogd risico dat poeders en granulaten gaan samenklonteren.

 • Schimmel- en bacteriegroei

Een hoge relatieve vochtigheid kan leiden tot de groei van schimmels en bacteriën, wat niet alleen schadelijk is voor producten, maar ook gezondheidsrisico’s voor medewerkers met zich meebrengt.

 • Condensatie uitdagingen

Condensatie kan resulteren in vochtplekken waarop poeders zich vastzetten, wat klontvorming in de apparatuur of droogkamers kan veroorzaken.

 • Corrosiegevaren

Apparatuur voor sproeidrogen is gevoelig voor corrosie, wat kan leiden tot verminderde efficiëntie, kortere levensduur en hogere onderhoudskosten.

Schone lucht zonder toename in vochtigheid

In het sproeidroogproces is de indirecte luchtverwarming van cruciaal belang. Terwijl traditionele stoomsystemen vaak geconfronteerd worden met hoge kosten en beperkte efficiëntie, biedt de technologie van Munters een superieur alternatief. Deze geavanceerde systemen zorgen voor schone lucht zonder een toename in vochtigheid, bereikt temperaturen tot 538 °C (1000 °F) en biedt een indrukwekkende efficiëntie van maximaal 98%.

Optimaliseer je sproeidroogcapaciteit met Munters

Met Munters’ geavanceerde ontvochtigings- en verwarmingsoplossingen kun je een verbetering in productiecapaciteit realiseren van tot wel 40%. Bovendien zorgt onze techniek voor constante kwaliteit en significante energie-efficiëntie, wat resulteert in kostenbesparingen.

Benieuwd hoeveel je kan besparen? Ontdek zelf via onderstaande calculator de verhoogde uptime, energiebesparingen en productie die een sproeidroogoplossing van Munters kan opleveren.

Bereken hieronder jouw resultaten en download jouw persoonlijk rapport!

De Munters Voordelen op een Rijtje

 • Productiecapaciteit? Een boost tot wel 40%.
 • Energiekosten? Verminderd tot 15%.
 • Productieomgeving? Altijd hygiënisch.
 • Prestaties? Consistent, het hele jaar door.
 • Reinigingscycli? Efficiënter dan ooit.
 • Expertise? Ontvochtigingsspecialist sinds 1955.
Bereken je optimalisatie en besparingen hier!icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Vochtbeheersing: optimaliseer sproeidrogen voor maximaal rendement

Munters Benelux

Munters is een wereldwijde leider in klimaatoplossingen voor bedrijfskritische processen.Wij bieden innovatieve, efficiënte, duurzame oplossingen voor het beheersen van vochtigheid en temperatuur, het terugwinnen van energie, het behandelen van emissies en het gebruik van verdampingskoeling voor comfort, productie en milieubescherming. Lees meer