Verbeterde productdosering door ‘Horizontal Motion’ techniek

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Verbeterde productdosering door ‘Horizontal Motion’ techniek
Article image of: Verbeterde productdosering door ‘Horizontal Motion’ techniek
Article image of: Verbeterde productdosering door ‘Horizontal Motion’ techniek

Met de door VDL ontwikkelde horizontal motion techniek, oftewel het horizontaal “verschuiven” van een productstroom, is een zeer makkelijk regelbare productdosering te realiseren. De goot waarin het product gestort wordt, maakt op repeterende wijze een schuifbeweging en neemt het product hierin mee, waarna deze in een snelle beweging onder het product doorschuift, terug naar de originele positie. Het product is hiermee verplaatst, zonder dat de bovenste laag van het product beweegt.

Met deze manier van transporteren is de kans op beschadigingen door transport geminimaliseerd en blijft de samenstelling van een gemengde productstroom in tact. Door het constant meten van de producthoogte en het regelen van de snelheid van de aandrijving is een zeer nauwkeurige dosering mogelijk. Daarnaast kan de transportrichting van deze machine eenvoudig worden omgekeerd, waardoor men zonder kleppen of andere toepassingen kan wisselen van vervolgbewerking in de productielijn.

VDL Industrial Products ontwerpt en produceert een groot aantal typen transportsystemen op basis van triltechniek. Deze trillers vinden hun weg naar de eindmarkt via diverse OEM’ers van feed- en food processing equipment en machines voor bulkhandling en de recycling industrie.

Onze trillers worden in diverse industrieën ingezet om producten te transporteren, doseren, te richten, te ontwateren, ontvetten, op lengte of grootte te sorteren of te zeven.

Het programma van VDL Industrial Products bestaat uit de volgende typen trillers:
-indirect aangedreven bladveren trillers;
-direct aangedreven trillers;
-elektromagnetisch direct aangedreven trillers;
-indirect aangedreven elektromagnetische trillers;
-horizontal motion transporteurs.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 040-292 55 80 of kijk op onze website.

Meer zien icon.arrow--dark

geschreven door

Logo van:Verbeterde productdosering door ‘Horizontal Motion’ techniek

VDL Industrial Products b.v.

VDL Industrial Products is actief op het gebied van verkoop en service van componenten voor afzuiginstallaties en stortgoedbehandeling zoals modulaire buissystemen, roterende sluizen, ventilatoren, cyclonen, wissel- en vlinderkleppen en triltransporteurs.... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer