Van der Kroon Food Products B.V. kiest voor Gpi De Gouwe

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
73 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Van der Kroon Food Products B.V. kiest voor Gpi De Gouwe

“Gpi De Gouwe is een van de weinige bedrijven in eigen land die tanks van hoge kwaliteit volledig in eigen beheer ontwerpt en fabriceert”

Van der Kroon verwerkt onder andere augurken, zilveruitjes, tafelzuren en piccalilly voor zowel de horeca als de detailhandel. Met de uitbreiding van het pand in 2019 ontstond de mogelijkheid om een nieuwe productielijn voor piccalilly op te starten. Dennis van der Kroon, directeur: “Met de nieuwe lijn kunnen we de productie van piccalilly verdubbelen.”

Van der Kroon nam adviesbureau Synergo in de arm voor de aanschaf van de nodige kookketels. Aage Larsen, project engineer van Synergo was bij het hele project betrokken. Hij vertelt over de keuze voor Gpi: “Gpi De Gouwe is een van de weinige bedrijven in eigen land die tanks van hoge kwaliteit volledig in eigen beheer ontwerpt en fabriceert, dus ook het benodigde roerwerk voor in de tank. Uit ervaring wist ik dat de kwaliteit en betrouwbaarheid goed is, dus de keuze was snel gemaakt.”

De opdracht en samenwerking
Gpi ontwierp en produceerde twee identieke 1200 liter kookketels met ankerroerwerk. Met de FAT (Factory Acceptance Test) – waarbij de klant uitgenodigd wordt voor bezichtiging en het testen van de uitgevoerde opdracht en haar akkoord geeft op het uiteindelijke resultaat, werd de order afgesloten. De kookketels zijn inmiddels in gebruik en werken naar wens. Aage: “Ik ben tevreden over de samenwerking met de mensen van Gpi De Gouwe. De goede contacten met korte lijnen, de laagdrempeligheid en betrouwbaarheid zijn erg prettig.” Met de nieuwe productielijn – waar de twee kookketels onderdeel van zijn – produceert Van der Kroon jaarlijks ruim 500.000 potten.

“Aangezien we met deze nieuwe ketels een verdubbeling van de capaciteit verwachten, is er met de nieuwe ketels ruimte voor nieuwe producten. Momenteel zijn we in een vergevorderd stadium met de ontwikkeling van nieuwe chutneys en relishes. Hiervan hopen we binnenkort onze nieuwe producten op de markt te brengen,” vertelt Dennis vol enthousiasme. Met de productie van deze nieuwe producten verwacht het bedrijf de ketels optimaal te kunnen benutten.

Geschreven door

Gpi De Gouwe B.V.

Gpi De Gouwe is de Process Equipment divisie van de Gpi Group. Door samenvoeging van Gpi Process Equipment en Altermij-De Gouwe, heeft Gpi De Gouwe meer dan 70 jaar ervaring... Lees meer