Soupy bereidt verse soep in Gpi’s kookketel proceslijn

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
59 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Soupy bereidt verse soep in Gpi’s kookketel proceslijn

“Gpi De Gouwe weet als procesapparatuur leverancier waar ze over praat en wist onze wensen om te zetten in een gebruiksvriendelijke geautomatiseerde soep proceslijn op maat”

Wat in 2019 begon met een idee, is anderhalf jaar later een feit. Dit najaar rolden de eerste Soupy soepen van de band, klaar om hun weg te vinden naar verse soep liefhebbers. Met behulp van Gpi De Gouwe werd een geautomatiseerde rvs kookketel proceslijn gerealiseerd waarin niet alleen smaakvolle soepen geproduceerd worden, maar die ook voorziet in het gebruiksgemak van de kookketels, wat één van de prioriteiten was voor Soupy.

“Al zoekende naar industriële rvs kookketels, kwamen we bij Gpi De Gouwe terecht” laat Jan Schipper, eigenaar van Soupy, weten. “Al bij ons eerste oriënterende kennismakingsgesprek kregen we een goed gevoel. Gpi weet als procesapparatuur leverancier waar ze over praat en wist onze wensen om te zetten in een gebruiksvriendelijke geautomatiseerde soep proceslijn op maat.” De geleverde procesapparatuur opstelling bestaat uit vier rvs kookketels, waarvan twee kantelbare bouillontanks en twee soepketels met een van bovenaf aangedreven hekroerwerk en statische dispergeermenger. Alle ketels kunnen apart door middel van CIP (cleaning in place) gereinigd worden. Bovendien werd niet alleen ook het leidingwerk, de stoomstraten, de trappen, railings en het bordes geheel door Gpi verzorgd, maar ook de besturing/automatisering en de plaatsing van de proceslijn.

“Het prettige contact, het vakmanschap en de oplossingsgerichtheid zijn punten die wij als zeer positief hebben ervaren gedurende onze samenwerking. Gpi is een bedrijf van ‘een man een man, een woord een woord’” zo vertelt de eigenaar van Soupy.

Duurzaam geproduceerde soep met en twist
Soep is een veel gegeten product. Als maaltijd, maar soep is ook zeer geschikt als genietmomentje tussendoor of bij de lunch. Écht vers gemaakte soep is vandaag de dag nauwelijks te vinden in de winkelschappen. Hier brengt Soupy verandering in. “Wat onze soep zo uniek maakt in vergelijking met het overige aanbod aan soepen, is dat de bouillon van verse ingrediënten ’s nachts getrokken wordt. Met dit unieke slow cooked proces behouden de groentes hun vezels, mineralen, vitaminen en smaak. Het resultaat is een zeer smaakvolle, natuurlijke bouillon en dat proef je!” vertelt Jan Visser, hoofd productie, enthousiast. “Bouillon is dé basis voor een goede soep. Daarnaast voegen wij geen E-nummers, onnodig zout of andere additieven toe aan onze soepen. Het resultaat is een écht verse soep met een pure smaak. Verder gebruiken we alleen verse groenten. Onze tomatensoep bestaat bijvoorbeeld voor bijna de helft uit verse kwaliteitstomaten. Logisch dus dat onze soepen tot 75% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) groente (250 gram) bevatten.”

Bovendien is het maken van duurzame keuzes een belangrijk aspect tijdens het productieproces. De soep productie is op basis van uitsluitend groene energie en de Soupy’s worden verpakt in bio-based plastic voorzien van het ‘I’m Green’-keurmerk, wat inhoudt dat de verpakking zeer goed recyclebaar is. Zo’n 50% van de verpakking is gemaakt van suikerriet waardoor de grondstoffen klimaatpositief zijn. “Duurzaamheid speelt bij de ontwikkeling en productie van onze soep een grote rol. Zo vinden we het belangrijk om de benodigde ingrediënten zo veel mogelijk uit de omgeving te halen om zo het aantal ‘Food Miles’ laag te houden, om onnodige uitstoot en energieverbruik te voorkomen en lokale teelt te ondersteunen” vertelt Jan Schipper.

Over de klant
Soupy, gevestigd in Oud-Beijerland, produceert écht verse soep van overnight getrokken bouillon met natuurlijke ingrediënten en zonder onnodige toevoegingen. Het assortiment van 12 unieke, maar ook toegankelijke smaken bevat ook enkele 100% vegan varianten. De soepen zijn zowel verkrijgbaar in het koelschap bij supermarkten als bij speciaalzaken zoals slagerijen en groente- en fruitwinkels. Momenteel bestaat het team uit vijf gedreven en enthousiaste medewerkers. Zij laten u graag kennismaken met de Soupy’s van Soupy.

Geschreven door

Gpi De Gouwe B.V.

Gpi De Gouwe is de Process Equipment divisie van de Gpi Group. Door samenvoeging van Gpi Process Equipment en Altermij-De Gouwe, heeft Gpi De Gouwe meer dan 70 jaar ervaring... Lees meer