Uitbreiding feeder systemen Precision Process Equipment

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Uitbreiding feeder systemen Precision Process Equipment

Na de succesvolle introductie van de snel reinigbare Precision Triple Feeder PTF-250 heeft Precision process equipment haar gamma verder uitgebreid met het snel reinigbaar systeem op zijn grotere broer de PTF-500. Op deze manier is de robuuste PTF 500 nu ook heel geschikt voor processen waar vaak productwissels voorkomen of waar het grondig kunnen reinigen van de machine van groot belang is.
De Precision Triple Feeder is uniek door het samenspel van een centrale doseerschroef met 2 langzaam draaiende woelers allemaal aangedreven door 1 standaard SEW motorreductor. De op maat gemaakt reductiekast zorgt ervoor dat met een enkele aandrijving zowel de doseerschroef als de twee woelassen worden aangestuurd. De doseerschroef en de twee woelarmen draaien op een verschillend toerental maar wel in vaste verhouding. De roerwerken draaien heel langzaam om productbeschadiging te vermijden en draaien op de doseerschroef in. Door deze techniek verkrijgt de doseerschroef een optimale vulling en wordt ter hoogte van de schroef een constant stortgewicht bekomen, wat leidt tot een zeer nauwkeurige volumetrische dosering. De PTF is uitermate geschikt voor zeer slecht stromende producten. Door de grote doseerkamer is de doorlaat naar de hopper zeer groot. Hierdoor is het risico op brug-vorming boven de doseerkamer minimaal of vrijwel uitgesloten. Doordat de roerwerken op de doseeras indraaien is er geen risico op brugvorming tussen woeler en doseerschroef, een fenomeen dat zich vaak voordoet bij klassieke doseertoestellen. TBMA België integreerde de snelreingbare PTF-500 onder haar Big-Bag Lossysteem. Meer informatie hierover vindt u via onderstaande link.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Uitbreiding feeder systemen Precision Process Equipment

Klinkenberg Zaanstad

Klinkenberg Zaanstad gevestigd in Krommenie, is specialist in intern transport en bulkhandling door middel van schroeftransporteurs. Wij ontwerpen, fabriceren en leveren een uitgebreid programma van schroeftransporteurs voor diverse produkten, uitdraagbodems... Lees meer