Tweedehands mengers regelmatig aantrekkelijke optie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Tweedehands mengers regelmatig aantrekkelijke optie
Article image of: Tweedehands mengers regelmatig aantrekkelijke optie

Voor een tweedehands gentletouch menger kunnen bedrijven óók bij Lindor terecht. Deze mengers hebben een lagere aanschafwaarde, zijn snel leverbaar en worden vaak met garantie geleverd. Een ideale oplossing voor bedrijven met een wat beperkter budget of bedrijven die snel een menger nodig hebben.

Deze mogelijkheid is ontstaan als extra service naar bestaande klanten toe. Het gebeurt steeds vaker dat een hele oude Lindor menger bij een bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie nog prima werkt, maar toch moet worden vervangen vanwege strengere voedselveiligheidseisen. In zulke gevallen kan de oude menger worden ingeruild voor een nieuwe.

Door de jaren heen is het ontwerp van de Lindor mengers verder ontwikkeld en zijn onder meer de reinigingsmogelijkheden sterk verbeterd. De oude menger kan echter na een revisie voor andere toepassingen nog jaren aan de slag.

Razendsnel geleverd
Als een fabriek om wat voor reden dan ook op zeer korte termijn een menger nodig heeft, kan een tweedehands menger uitkomst bieden. Een gebruikte menger is afhankelijk van de omstandigheden en vereisten binnen twee tot vier weken te leveren. De levertijd van een nieuwe menger is doorgaans 16 tot 20 weken.

Van instant producten naar wasmiddel
De eerste menger die Lindor ooit maakte heeft onlangs op deze manier een nieuw leven gekregen. Deze menger heeft 26 jaar lang bij een Nederlands bedrijf duizenden tonnen poeders voor instant dranken gemengd. Na een opknapbeurt bij Lindor draait deze menger nu zijn rondjes in een wasmiddelenfabriek in Duitsland.

Tweede leven in voeding ook mogelijk
De wat jongere gebruikte mengers kunnen ook een tweede leven krijgen in de voedingsmiddelenindustrie. De menger voldoet dan bijvoorbeeld niet meer aan de eisen voor het mengen van babyvoeding, maar is nog prima inzetbaar voor het mengen van tal van andere, iets minder kritische, producten.

Sommige tweedehands mengers hebben de werkplaats van Lindor nooit verlaten. Het bedrijf heeft altijd een 750 liter testmenger staan om klanten te laten zien hoe de menger hun product mengt. Iedere twee jaar vervangt Lindor deze testmenger omdat het bedrijf deze tests natuurlijk wel wil doen in een machine die volgens de laatste stand der techniek is gebouwd. Ook andere testmengers, voor bijvoorbeeld, 10, 70 en 200 liter, zijn vaak verkrijgbaar.

Onverslijtbaar
Lindor mengers gaan heel erg lang mee. De menger heeft behalve een roterende trommel maar weinig bewegende (en dus slijtende) delen.

De prestaties van de gentletouch mengers van Lindor zijn na een kwart eeuw onverminderd en voor veel toepassingen wezenlijk verbeterd. De trommel mengt het product al die tijd al voorzichtig en homogeen. Na het mengen draait ook de trommel van de eerste varianten zichzelf helemaal leeg. Dat maakt de aanschaf van een tweedehands menger voor veel partijen een optie die het overwegen waard is.

Neem contact op met Lindor om meer te weten te komen over de aanschaf van een tweedehands menger.

Geschreven door

Logo van:Tweedehands mengers regelmatig aantrekkelijke optie

Lindor Products B.V.

LINDOR houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van mengers voor droge producten. De optimale, absoluut breukvrije menging van het product is waar onze mengers zich onderscheiden van... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer