Turbula® en dyna-Mix® mixers van Willy A. Bachofen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Turbula® en dyna-Mix® mixers van Willy A. Bachofen

De Turbula en dyna-Mix zijn container mengers met een driedimensionale mengbeweging van het Zwitserse Willy A. Bachofen AG Maschinenfabrik (WAB). Tijdens het mengproces wordt het product gedwongen in diverse richtingen te bewegen zodat er een zeer intensieve en homogene menging wordt bereikt zonder energie in te brengen. Deze mixers zijn uitermate geschikt voor homogene menging van poedervormige stoffen met verschillende soortelijke gewichten en een deeltjesgrootte. Produceren van droog-op- nat en nat-op-nat mengsel is mogelijk. Het productieproces is hygiënisch en stofvrij omdat het product gemengd in onafhankelijke containers van verschillende afmetingen. De mengers zijn voorzien van frequentie geregelde aandrijvingen om de beweging van de containers is te beïnvloeden.

Turbula® mixers zijn geschikt voor lab, R&D en kleinere producties (2-55 l) wanneer minimum mengen tijden zijn verplicht in combinatie met het voldoen aan de hoogste normen homogeniteit.
> de uitzonderlijke efficiëntie van de Turbula ® wordt bereikt door interactie van rotatie, translatie en inversie volgens de meetkundige theorie van Schatz.
> het mengvat draait in een driedimensionale beweging en het product wordt blootgesteld aan een steeds veranderende, ritmisch pulserende beweging. De resultaten voldoen aan de hoogste eisen en worden bereikt in een minimum van tijd.

dyna-Mix® menginstallaties zijn geschikt voor grotere batch capaciteiten (40-1000 l) wanneer homogeniteit van een mengsel van het grootste belang is.
> absolute reproduceerbaarheid van de mengresultaten want elk compromis met betrekking tot de productiviteit, uiterlijk en de kwaliteit van uw product onaanvaardbaar is.
> de dyna-Mix® wordt gebruikt voor het mengen van vaste stoffen met vaste stoffen, vaste stoffen met vloeistoffen of vloeistoffen met vloeistoffen.
> geschikt voor de homogenisering van verschillende droge componenten, ondersteuning van langdurige ontbindingsprocessen of toepassing of invoering van actieve of smaakstoffen.
Zowel de Turbula als de dyna-Mix zijn breed inzetbaar in de verf- en inkt industrie, poedercoating, chemische, cosmetische, farmaceutische, keramische, tandheelkunde, kunststoffen-en voedingsmiddelen industrie.
Uiteraard is het mogelijk om eerst testen uit te voeren met uw product. Eskens heeft Turbula testmachines beschikbaar voor het testen op eigen locatie. Bij WAB in Zwitserland heeft men een testruimte voor de dyna-Mix beschikbaar.

Geschreven door

Logo van:Turbula® en dyna-Mix® mixers van Willy A. Bachofen

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer