Trailersluizen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
39 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Trailersluizen

Al jaren is VDL Agrotech bekend als leverancier van luchtsluizen voor stationaire installaties in de bulksektor en ontstoffingsindustrie. Sinds kort behoren ook zgn. ‘trailersluizen’ voor gebruik in de mobiele sektor tot het leveringsprogramma.

Dit zijn doorblaassluizen voor onderbouw onder bulkauto’s en mobiele beladingsystemen t.b.v. het lossen van poeder- en granulaatvormige produkten.

In samenwerking met het belgische bedrijf VDS Concepts is VDL Agrotech in staat universele sluizen te leveren in gietijzeren uitvoering met stalen rotor, speciaal aangepast op bulkauto’s. Met deze sluizen kunnen hoge loscapaciteiten tot ca. 30 ton/h. (uitgaande van een stortgewicht van ca. 600 kg./m3) gehaald worden en de sluizen hebben een doorblaasaansluiting van d=125 mm.

Standaard is deze sluis voorzien van twee astappen van resp. d=35 en 40 mm en zijn de aansluitflenzen aan de inloop (230×370 mm) met dubbel gatenpatroon geboord zodat ze bijna op iedere bulktrailer passen en worden in blauwe kleur geleverd (RAL 5009). Op aanvraag kunnen ook seriematig, speciale uitvoeringen worden gebouwd.

Geschreven door

Logo van:Trailersluizen

VDL Industrial Products b.v.

VDL Industrial Products is actief op het gebied van verkoop en service van componenten voor afzuiginstallaties en stortgoedbehandeling zoals modulaire buissystemen, roterende sluizen, ventilatoren, cyclonen, wissel- en vlinderkleppen en triltransporteurs.... Lees meer