Technipes Futura: ideale machine voor het vullen van openmondzakken

icon.highlightedarticle.dark Vullen van zakken
34 bekeken Laatste wijziging: 1 december 2023
Termont Futura afzakinstallatie
Termont Futura afzakinstallatie | Foto: Ausloos Verpakkingstechniek

Voor het volautomatisch verpakken van producten in openmondzakken beveelt Ausloos hun klanten standaard de Technipes Futura aan. Deze flexibele machine is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waardoor het aangepast kan worden aan vrijwel elk product.

Afzakinstallatie voor openmondzakken

De Technipes Futura is de ultieme keuze als automatische afzakinstallatie voor openmondzakken.

De machine kan uitgevoerd worden met een netto- of brutoweger en verschillende soorten van doseermethodes. De zak kan daarna op allerlei manieren worden gesloten. Of het nu gaat om:

 • sealen
 • naaien
 • naaien met omplooien
 • zelfs dubbel omplooien met zijdelingse tape …

De Technipes Futura kan het allemaal. Al deze opties maken de deze machine uiterst flexibel.

De machine kan in verschillende opstellingen geplaatst worden, waardoor deze geschikt is voor diverse producten. Denk aan:

 • poedersuikers
 • bloem
 • zaden
 • granen
 • chemische producten
 • diervoeders

Voornamelijk producten die in grote zakken verpakt worden.

Afhankelijk van de uitvoering, kan de Technipes Futura papieren, plastic of polypropyleen zakken verwerken. Een ingebouwde labelprinter voorziet de lege zakken van etiketten via een speciaal aanvoersysteem.

Ontluchtingssonde

De ontluchting van de zakken is natuurlijk ook belangrijk voor producten die erg volumineus en onstabiel zijn. Waarom kan de machine uitgerust worden met ontluchtingssonde die ervoor zorgt dat de zakken efficiënt worden ontlucht voor de sluiting ervan plaatsvindt.

Bovendien kan de machine uitgevoerd worden met verschillende doseermethodes:

 • schroefdosering
 • klepdosering
 • banddosering
 • turbinedosering, …

Deze keuze hangt af van het product dat u wil verpakken.

150 tot 600 zakken per uur

De Technipes Futura bestaat in twee versies: de Technipes Futura (enkel) en Technipes Futura HV (dubbel). Afhankelijk van het product kan deze enkele versie zo’n 150 tot 600 zakken per uur verwerken.

Het gewicht van de zakken kan gaan van 5 tot 25 kg of zelfs 50 kg. De machine stelt zich automatisch in op basis van de verschillende gewichten.

Probleemloos monitoren van het verpakkingsproces

De Technipes Futura blinkt uit in efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. De volautomatische werking en intuïtieve bediening zorgen ervoor dat klanten gemakkelijk met de machine kunnen werken. Een groot kleurendisplay en duidelijke foutmeldingen maken het probleemloos monitoren van het verpakkingsproces mogelijk.

Beveiligde toegangsdeuren

Ook veiligheid staat voorop bij de Technipes Futura, met meerdere beveiligde toegangsdeuren die zorgen voor een veilige en bereikbare werkomgeving. Klanten kunnen erop vertrouwen dat deze machine aan de hoogste veiligheidsnormen voldoet.

De Technipes Futura biedt waar voor zijn geld, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hoewel het geen goedkope machine is, is ze zeker competitief geprijsd voor de geboden functies en mogelijkheden. Haar duurzaamheid en betrouwbaarheid maken het een slimme investering voor industriële verpakkingsprocessen.

Lees meer over de machine icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Technipes Futura: ideale machine voor het vullen van openmondzakken

Ausloos Verpakkingstechniek bvba

Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling. Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie. Palletiseermachines... Lees meer