TBMA stopt de stroom

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: TBMA stopt de stroom
Article image of: TBMA stopt de stroom

Het gebruik van BigBags in de voedingsmiddelen-, chemie- en verfindustrie neemt nog steeds toe. Daar waar vroeger 25 kg zakken werden gebruikt, heeft door schaalvergroting en het terugbrengen van zware arbeid de BigBag zeer snel zijn plek veroverd.

Een storttrechter en een scherp mes zijn in principe voldoende om 25 kg zakken te legen. Het lossen van BigBags vraagt echter om specialistische apparatuur.

Door de grote inhoud van BigBags is het binnen een receptgestuurd proces vaak noodzakelijk deze gedeeltelijk te legen en te verwisselen. TBMA heeft hiervoor in aanvulling op haar reeds uitgebreide programma van BigBag losapparatuur een zgn. “Drop-Stop” ontwikkeld. Deze pneumatisch bediende schaar wordt in de BigBag-Lostrechter ingebouwd en is in staat de materiaalstroom vanuit de BigBag snel en eenvoudig te stoppen.

De “Drop-Stop” wordt bediend d.m.v. een twee-handen-bediening en functioneert alleen indien het toegangsluik gesloten is. Nadat de schaar volledig is gesloten, kan de operator via het toegangsluik in de lostrechter de uitloopslurf weer dichtknopen. De BigBag kan hierna worden weggenomen om zo een eventuele volgende grondstof te doseren.

Naast deze handige Drop-Stop, is een breed scala aan uitgekiende opties verkrijgbaar. Zoals een systeem voor het klemmen en spannen van binnenzakken uit BigBags en een geïntegreerd weeg- en doseersysteem.

Zo is er voor ieder materiaal en iedere BigBag een passende TBMA losinstallatie te configureren !

TBMA, Sterk in Stortgoedapparatuur. Wij bewijzen het u graag !

geschreven door

Logo van:TBMA stopt de stroom

TBMA Europe BV | TBMA België BV

Solutions beyond Bulk Handling TBMA heeft meer dan een halve eeuw ervaring in stortgoedtechniek en procesengineering. Onze componenten en systemen voor de verwerking van droge, vaste stoffen zijn in procesinstallaties over de hele wereld... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer