Stofproblematiek nog altijd actueel

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Stofproblematiek nog altijd actueel

De stofproblematiek staat de laatste tijd in de volle aandacht. Aan de ene kant betreft het stofvorming van diffuse bronnen (verkeer, transport, op- en overslag van stuifgevoelige producten, storttrechters, grijpers, pneumatische elevatoren, etc.), aan de andere kant gekanaliseerde stofemissies, wat veelal puntbronnen betreft waaronder uitmondigen, afzuigpunten, afzuigkappen etc., kortom vaak de stofbronnen “op de werkvloer”.
In een bijlage van de NeR (Nederlandse Emissie Richtlijn lucht bijl. 4.6) wordt een klasse indeling van stortgoederen gehanteerd op basis van stuifgevoeligheid (S1 t/m S5).

Daarnaast speelt natuurlijk de toxiciteit, persistentie, bioaccumulatie en explosiegevoeligheid van stuifgevoelige producten c.q. stof een belangrijke rol.
href=http://www.infomil.nl target=_blank>Klik hier voor meer info over de NeR

De driedaagse cursus Ontstoffingstechnieken van Technotrans beleeft in 2008 alweer zijn tweede lustrum. Al tien jaar lang worden deelnemers voornamelijk afkomstig uit de industrie in 3 dagen geïnformeerd over stofvorming en gezondheidsrisico’s, explosieveiligheid (ATEX), productrisico’s en het belang van good house keeping.
Bepaling van het leidingnet, voorafscheiding, droogfiltratie, ventilatoren en lawaaibestrijding, natfiltratie, keuze van filtersystemen, meet- en controle-instrumenten troubleshooting en installatiewijzigingen.
Tijdens deze driedaagse cursus krijgt u uw stofemissieproblemen in kaart gebracht en onder controle!

Geschreven door

Technotrans, Institute for Technology Transfer BV

Technotrans, Institute for Technology Transfer is al sinds 1992 een gewaardeerd en op de industriële werkpraktijk gericht advies- en kennisinstituut voor de industrie. Ons multidisciplinaire kennisnetwerk is van hoogstaand niveau... Lees meer