Online testen en een virtuele fabrieksrondleiding zijn de oplossing

De Duitse machinefabrikant Rhewum gmbH produceert verschillende types zeefmachines. Voor elke zeefopdracht hebben ze een perfecte oplossing. Om dit te bewijzen nodigen ze hun potentiële klanten uit in hun testcentrum en doen ze een zeeftest met het product van de klant.
Om de zeeftesten tijdens de Corona pandemie toch te laten doorgaan in het bijzijn van de klanten geeft RHEWUM hen de mogelijkheid om de testen online te volgen.
De testmogelijkheden bij RHEWUM zijn zeer uitgebreid, want RHEWUM heeft een groot aantal verschillende zeefmachines.

RHEWUM is vooral gekend voor de WA en WAU zeefmachines. Deze werken met een directe aanslag van het zeefdoek. De behuizing van de machine trilt niet mee, maar het schuin opgestelde zeefdoek wordt onderaan met dwarslatten omhoog geslagen waardoor de deeltjes kleine sprongetjes maken en zo over het zeefdoek voortbewegen. Hierdoor kunnen zeer fijne scheidingen gerealiseerd worden (tot 0.16 mm).
Om grote hoeveelheden in grovere fracties te zeven heeft RHEWUM de DF zeven met dubbele frequentie. Deze worden aangedreven door 2 onbalansmotoren met verschillende snelheden. De ene is gemonteerd in de toevoerzone waar het product door de hoge amplitude wordt losgemaakt en gesorteerd (segregatie). De andere genereert kleinere trillingen in de uitloopzone. Deze zorgen voor het effectief afscheiden van grenskorrels waardoor de zeefnauwkeurigheid duidelijk verbetert.
Wanneer een groot aantal fracties moet gerealiseerd worden stelt RHEWUM testen met de MDS meerdekzeven voor. Deze kunnen partikels tot 20 µm aan en zeven tot 11 fracties op een zeer nauwkeurige wijze.
Ook voor producten die een natte classificatie vereisen heeft RHEWUM een testopstelling en kunnen producttesten worden aangeboden.

Na de online test kan de klant ook een virtuele ronde maken in de fabriek van RHEWUM en zich vergewissen van de nauwkeurigheid waarmee de RHEWUM machine gemaakt worden.
Een test aanvragen kan bij Eskens Process Solutions