Het nieuwe ISO-handboek `How to use ISO 22000 Food Safety Management Systems’ is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector. Het bevat handige tips en praktische informatie voor MKB- organisaties die ISO 22000 willen invoeren of al ingevoerd hebben. Het bevat ook specifieke informatie voor organisaties die op basis van ISO 22000 gecertificeerd willen worden. In heldere tekst legt het handboek uit wat het doel van de eisen uit ISO 22000 is. De eisen uit de norm worden in duidelijke bewoording toegelicht en voorzien van praktisch advies en voorbeelden, specifiek gericht op het MKB. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: interne managementstructuur in de organisatie, de implementatie van `good practices` (programma`s met basisvoorwaarden), HACCP en de verificatie van het managementsysteem. Basisinformatie certificatie Voor organisaties die certificatie overwegen op basis van ISO 22000, bevat het boekje een inleiding met basale informatie over het certificatieproces van een voedselveiligheidsmanagementsysteem op basis van ISO 22000. Het certificatieproces en het doel en de uitvoering van audits wordt uitgelegd. Ook de voorbereiding op audits wordt behandeld. Voor wie? Het boekje is van toepassing op alle organisaties actief in de voedingsketen, van land- en tuinbouw tot supermarkt. Zoals ook voor transporteurs en producenten van machines voor de voedingsindustrie.