Poeth Z-/C-Conveyor ATEX veilig

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
37 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Poeth Z-/C-Conveyor ATEX veilig

Veel transportsystemen voor poeders zijn gebaseerd op snelheden groter dan 1 m/s.
Dit zorgt in veel gevallen ervoor dat er additionele Atex voorzieningen getroffen moeten worden. Bij de Z- en C-Conveyor is dit niet nodig. De conveyor draait op een snelheid lager dan 0.5 m/s en is gecertificeerd voor inwendige ATEX applicatie.

Explosieveiligheid beoordeeld met scorecard “very good”
Poeth Solids Processing leverde de Z-Conveyor in Algerije als onderdeel van haar complete turn-key project voor een van s`werelds grootste bierbrouwers. Naast het transportsysteem leverde Poeth bijvoorbeeld ook het silogebouw met een opslagcapaciteit van 5700 m³, de Sea Container Tilting Unit, inline wegers, reinigingssystemen, vonk detectie en de elektronische besturing en bekabeling. De extern aangewezen instelling voor de ATEX certificering beoordeelde de explosieveiligheid in Algiers met een “scorecard 4 – very good”. Binnenkort bouwt Poeth vergelijkbare installaties voor dezelfde brouwer in Nigeria en Cambodja.

Een tweetal testopstellingen staan gereed op locatie Tegelen voor testen met uw producten.

Geschreven door

Logo van:Poeth Z-/C-Conveyor ATEX veilig

Poeth BV

Uitgangspunten voor Poeth zijn altijd: Beheersing van de technologie van alle industriële processen, arbeidsbesparing door automatisering en energiebesparing. Wij hebben enkele specialisaties, zoals de genoemde veevoederindustrie. Daarnaast bouwt Poeth installaties... Lees meer