Poeth revolutionair Big-Bag vulsysteem

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Poeth revolutionair Big-Bag vulsysteem
Article image of: Poeth revolutionair Big-Bag vulsysteem
Article image of: Poeth revolutionair Big-Bag vulsysteem

Het afvullen van waterige poeders kost tijd. Het poeder heeft namelijk tijd nodig om te ”bezinken” en kan niet middels trillen versneld worden.

Om toch een capaciteit van 50 m3/uur te kunnen realiseren, is een revolutionair big-bag vuller met rail systeem ontwikkeld en gebouwd. De big-bag’s worden hangend afgevuld en middels een rails afgevoerd, en krijgen dan de tijd om te bezinken. Aan het einde van de lijn worden de big-bag’s automatisch op een pallet geplaatst.
De toevoer van deze atex gevoelige waterige poeders is gewaarborgd door een Poeth Z-Conveyor. Restloosheid is hierbij erg belangrijk.
De opdrachtgever had nog een gebruikte zeefmachine, welke geïntegreerd is door Poeth. ”We proberen als opdrachtnemer altijd creatief mee te denken ook met hergebruik van bestaande componenten”

Het geheel is ijkwaardig, volgens een netto weger principe.

Poeth heeft in het voortraject de gehele pre-engineering van het project uitgevoerd, en heeft vervolgens geresulteerd in een opdracht voor het project.

Geschreven door

Logo van:Poeth revolutionair Big-Bag vulsysteem

Poeth BV

Uitgangspunten voor Poeth zijn altijd: Beheersing van de technologie van alle industriële processen, arbeidsbesparing door automatisering en energiebesparing. Wij hebben enkele specialisaties, zoals de genoemde veevoederindustrie. Daarnaast bouwt Poeth installaties... Lees meer