Poeth luchtgedragen transportband voor Vitelia

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
43 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Poeth luchtgedragen transportband voor Vitelia

De zwevende transportband wordt ook wel AirConveyor, luchtgedragen transportband of Airbelt genoemd. Deze bandtransporteur bestaat uit een goot met enkele kleine gaten en kleine speciaal ontworpen ventilatoren. Door een constante aanvoer van de juiste hoeveelheid lucht, creëert Poeth een krachtige luchtfilm vlak onder de transportband. Dat maakt het lucht gedragen transportsysteem 40% energiezuiniger en bovendien geluidsarm .
De resultaten van de eerste twee AirConveyors waren zo positief dat Vitelia aan Poeth de opdracht heeft verstrekt voor de derde AirConveyor op de locatie in Oirlo.

Deze AirConveyor ontvangt vanuit een 14 tal gereedproductsilos het product, en voert deze breuk- en verslepingsvrij af.
Poeth leverde ook een AirConveyor aan een van `s werelds grootste bierbrouwers voor het transport van mout: 276 mtr, 200 ton/uur 15 kW en 2 ventilatoren van 1.1. kW (geinstalleerd vermogen). Het opgenomen vermogen bedroeg minder dan 11 kW.

Geschreven door

Logo van:Poeth luchtgedragen transportband voor Vitelia

Poeth BV

Uitgangspunten voor Poeth zijn altijd: Beheersing van de technologie van alle industriële processen, arbeidsbesparing door automatisering en energiebesparing. Wij hebben enkele specialisaties, zoals de genoemde veevoederindustrie. Daarnaast bouwt Poeth installaties... Lees meer