Poeth Easy Clean Z-Band

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Poeth Easy Clean Z-Band

Poeth Solids Processing realiseerde onlangs een project voor food extrudaten. Het eindproduct dient als basis voor de krokante buitenkant van de ovenkroket. De knapperige en krokante korst die kraakt als je je tanden erin zet. Krokant van buiten, heerlijk van binnen.

Proces
De grondstof wordt middels gravimetrische feeders aan een extruder toegevoerd. Aansluitend wordt het product d.m.v. een grof breker tot grof korrelige extrudaten gebroken.
Het extrudaat wordt vervolgens vanuit Big-Bag lossystemen middels speciale doseerkleppen breukvrij op een Z-Band gedoseerd met een capaciteit van 20 m3/uur. Het systeem voedt vervolgens de verpakkingsmachine. Om echter een optimaal eind product te kunnen garanderen is door de opdrachtgever een pakket van eisen opgesteld.

Pakket van eisen
– Breukvrij doseren en transporteren
– Eenvoudig en snel reinigbaar
– Extrudaat is abrasief
– Automatische luchtreiniging d.m.v. luchtmes.
– Nat reinigbaar
– Capaciteit minimaal : 20 m3/uur
– Atex veilig
– Beperkte beschikbare hoogte
– Maatwerk / specifieke gewenste details

Z-Band voldoet
De Z-Band voert het product met een hoek van ca 35 graden omhoog richting de verpakkingsmachine. Poeth Solids Processing bouwt, sinds haar oprichting in 1921, poeder en solids transportsystemen, en beschikt inmiddels over een zeer breed scala aan oplossingen. Er zijn diverse alternatieven grondig bekeken zoals : pneumatisch transport, band-elevator, schroeftransport, Z-Band transport, Z-Conveyor. Hierbij voldeed de Z-Band het beste aan bovengenoemde pakket van eisen. Er is door Poeth een speciaal bordes ontworpen wat aan de zijkant van de band voorzien is voor veilige reiniging en optimale ergonomie

Geschreven door

Logo van:Poeth Easy Clean Z-Band

Poeth BV

Uitgangspunten voor Poeth zijn altijd: Beheersing van de technologie van alle industriële processen, arbeidsbesparing door automatisering en energiebesparing. Wij hebben enkele specialisaties, zoals de genoemde veevoederindustrie. Daarnaast bouwt Poeth installaties... Lees meer