Poeth AirConveyor voor 40% energiebesparing

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Poeth AirConveyor voor 40% energiebesparing
Article image of: Poeth AirConveyor voor 40% energiebesparing
Article image of: Poeth AirConveyor voor 40% energiebesparing

Speciaal voor bedrijven die poeders, korrels en granulaten kostenbesparend en efficiënt willen transporteren ontwikkelde Poeth haar nieuwe generatie AirConveyor waarmee bedrijven 40% minder energie verbruiken en aanzienlijk besparen op onderhoudskosten (75% besparing na 3 jaar bedrijfsduur) Het lucht gedragen systeem van Poeth is geschikt voor het breukloos transport van bulkgoederen over korte tot zeer lange afstanden. De AirConveyor is geluidsarm en stofdicht. Dat maakt het nieuwe transportsysteem van Poeth bovendien zeer omgevingsvriendelijk.
Verder is de conveyor zeer geschikt voor Atex omgeving, vanwege o.a. veel minder draaiende delen.

Krachtige luchtfilm elimineert transportrollers en laat transportband zweven
Poeth ontwierp een nieuwe generatie efficiënte transportsystemen waarbij de transportband op lucht wordt gedragen. Poeth voerde haar AirConveyor uit met een geperforeerde goot en kleine speciaal ontworpen ventilatoren. Door een constante aanvoer van de juiste hoeveelheid lucht, creëert Poeth een krachtige luchtfilm vlak onder de transportband binnen haar nieuwe transportsysteem. Deze krachtige luchtfilm maakt het mogelijk de transportband inclusief bulkgoederen, zwevend te houden volgens het principe van een hovercraft. Alleen een enkele transportrol op het aandrijf-, span- en keerstation is nodig om de transportband in beweging te brengen. De nieuwe AirConveyor van Poeth elimineert 95% van alle draaiende elementen in vergelijking tot traditionele bandtransportsystemen. De AirConveyor van Poeth kent daardoor veel minder wrijving. Dat maakt het lucht gedragen transportsysteem 40% energiezuiniger en bovendien geluidsarm (<80dbA). Minder draaiende delen zorgen voor veel minder onderhoud en minder slijtage aan de transportbanden. De Airconveyor van Poeth is bijzonder geschikt voor extreme omstandigheden zoals een zeezoute omgeving en lastig bereikbare locaties. Ook dat maakt de nieuwe AirConveyor bedrijfszeker en kostenefficiënt.

Homogeen, breukloos transport over lange afstanden
De nieuwe bandtransporteur van Poeth is geschikt voor het transport van grondstoffen in de feed, food, chemie en bulk industrie. De AirConveyor wordt ingezet voor het transport van onder andere zout, suiker, granen, zaden, diervoeders, biomassa, kolen, ertsen, zand en grind. Bandtransporteurs hebben als voordeel dat ze producten vervoeren zonder ze te verroeren. Dat maakt de nieuwe AirConveyor van Poeth ook bijzonder geschikt voor het verplaatsen van breukgevoelige, explosiegevaarlijke en kleverige grondstoffen zonder kans op ontmenging. De nieuwe AirConveyor is geschikt voor een hoge capaciteit transport (3 m3/uur – 2000 m3/uur) in zowel horizontale als diagonale richting. Poeth voert haar AirConveyor uit als een gesloten, stofdicht systeem voor zowel binnen als buiten. Kijk voor meer informatie over de AirConveyor op www.poeth.nl.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Poeth AirConveyor voor 40% energiebesparing

Poeth BV

Uitgangspunten voor Poeth zijn altijd: Beheersing van de technologie van alle industriële processen, arbeidsbesparing door automatisering en energiebesparing. Wij hebben enkele specialisaties, zoals de genoemde veevoederindustrie. Daarnaast bouwt Poeth installaties... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer