Pijlsnelle verpakkingslijn op maat van paardenmuesli

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
45 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Pijlsnelle verpakkingslijn op maat van paardenmuesli

ForFarmers, producent van diverse dierenvoeders, was op zoek naar een nieuwe verpakkingslijn die de productie van hun felbegeerde paardenmuesli’s zou kunnen volgen. Het internationale bedrijf klopte bij Ausloos aan voor een lijn die bijna dubbel zoveel zakken zou verpakken dan de vorige lijn, en met een minimale montagetijd kon opgebouwd worden.

Paardenmuesli’s zijn nochtans niet het eenvoudigste product om te verpakken. Het is een lichte muesli dat onder meer stro en vlokken bevat. Vooraleer het afgezakt wordt, wordt er melasse, een plakkerig product, op gespoten.

Ausloos plaatste een Technipes Futura HV, de ideale afzakmachine voor openmondzakken die aan hoge snelheid moeten verpakt worden. Een Europack Winner 800 robotpalletiser zorgt niet alleen voor een hogere snelheid maar ook voor een betere stapelkwaliteit door nieuwe technieken toe te passen. Gestapelde pallets worden waterdicht verpakt, en 30 meter rollenbanen zorgen voor veel meer accumulatie van de pallets.

De robotpalletiser haalt afgekeurde zakken uit de lijn en plaatst ze op een speciaal voorziene aflegpositie. Zowel de afzonderlijke zakken als de afgewerkte pallets worden voorzien van een label.

Klik hier voor meer info icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Pijlsnelle verpakkingslijn op maat van paardenmuesli

Ausloos Verpakkingstechniek bvba

Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling. Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie. Palletiseermachines... Lees meer