Complete verpakkingslijn voor Brucite-mineraalpoeder

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Complete verpakkingslijn voor Brucite-mineraalpoeder

Tallpack International heeft een complete verpakkingslijn gerealiseerd voor het zeer lichte, cohesieve en slechtstromende Brucite-mineraalpoeder. De lijn omvat een afzakmachine, flattener, pers, robotpalletizer en een palletwikkelaar.

Wat maakt dit mineraalpoeder zo ‘speciaal’?
Het Brucite mineraalpoeder is slecht stromend, sterk luchtbehoudend en daarom moeilijk te doseren en af te vullen. Aandachtspunten zijn: nauwkeurigheid van het afgevulde gewicht, sluiting, verspilling en gelijkvormigheid van de zak. Een slechte gelijkvormigheid brengt de totale stabiliteit van de pallet in het geding. Wij hebben gekozen voor het FFS-principe (Form Fill Seal).

FFS-afzakmachine
Deze FFS-afzakmachine heeft een bunker met woelmechanisme. Het mineraalpoeder wordt vervolgens gewogen en in de zakken gedoseerd.
Tijdens het vullen wordt de zak hoogfrequent getrild voor een optimale verdichting en ontluchting.

Speciale filterstrook in de zakken
De zakken zijn voorzien van een speciale filterstrook om enkel lucht te laten ontwijken. Een ‘flattener’ die het mineraalpoeder gelijkmatig in de zakken verdeelt en daarna een bag press zorgen voor het ontwijken van de laatste lucht door het filter. Een robotpalletizer zorgt voor een strakke stapeling en voegt conform de programma’s kartonnen vellen toe aan de stapeling. De pallets worden daarna met een Tallwrapper 2202-AE gewikkeld om ze extra stabiliteit en bescherming tijdens opslag en transport te geven.

Watch article videoicon.arrow--dark Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Complete verpakkingslijn voor Brucite-mineraalpoeder

Tallpack International

Tallpack. Secured. Sinds de oprichting in 1998 is Tallpack International actief op het gebied van intern transport, pallettransport en -handling en eindverpakkingssystemen. Kernactiviteiten zijn ontwerp, levering en onderhoud van omsnoeringsmachines, palletiseersystemen, palletwikkelmachines,... Lees meer