Nieuwe lijn stelvoeten Tekno Hygienic 3-A gecertificeerd

icon.highlightedarticle.dark Regelgeving
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe lijn stelvoeten Tekno Hygienic 3-A gecertificeerd

De nieuwe lijn van stelvoeten: Tekno Hygienic zijn 3-A gecertificeerd. De stelvoeten en accessoires zijn ontwikkeld volgens de meest strikte richtlijnen op het gebied van hygiëne en gezondheid. Dit betekent in de praktijk dat er veel onderzoek is gedaan naar materialen en onderdelen die dezelfde kwaliteit hebben als de bestaande stelvoeten. Ook de wijze van het produceren heeft grote invloed op de kwaliteit van de certificatie. Uiteindelijk is er een uniek product gerealiseerd. En niet alleen de stelvoeten, ook de accessoires, zoals handgrepen en sluitingen zijn 3-A gecertificeerd.

Een 3-A certificaat wordt uitgeven door de Sanitary Standard Inc. Dit is een onafhankelijke Amerikaanse non profit organisatie voor hygiëne. Zij zien toe op de vastlegging van 3-A criteria en de naleving ervan voor en tijdens de productie.
Het doel is de optimalisatie van hygiene in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. De criteria voor certificering focust op reinigbaarheid en beïnvloeding van omgevingsfactoren van een product met als doel het risico van ziekteverwekkers en bacteriën zoveel mogelijk te beperken.

Het verkrijgen van een 3-A certificaat is in de praktijk niet gemakkelijk. De eisen zijn zeer strikt en zo ook de controle op naleving bij productie. Dit is een garantie voor de kwaliteit van het certificaat. Ze maken bijvoorbeeld gebruik van Third Party Verivication. Dit houdt in dat een onafhankelijk orgaan (een auditor) op locatie onderzoek doet. De productie processen en apparatuur worden gecontroleerd aan de hand van de gestelde eisen.

In de praktijk kun je een 3-A gecertificeerd product onder andere aan de onderstaande kenmerken herkennen:
1. Glad geslepen oppervlak
2. Er zitten geen onafgewerkte gaten in het product
3. Voor de afdichting van het schroefdraad wordt gebruik gemaakt van een kunststof welke bestand is tegen chemicaliën
4. Schroefdraad is geslepen heeft geen bramen

Waarom kiezen voor Tekno Hygienic stelvoeten?
1. Gegarandeerd hygiënischer dan vergelijkbare merken
2. Bewezen kwaliteit in combinatie met materiaal passend in de voedselindustrie
3. Reductie van de schoonmaaktijd en schoonmaakmiddelen wat in kosten zal schelen
4. Dankzij de afdichting is er geen vuilophoping

Naast de 3-A certificering wordt er gewerkt aan het verkrijgen van het EHEDG certificaat. Deze nieuwe lijn van stelvoeten is daarom een zeer waardevolle toevoeging aan ons productassortiment.

Het aanbod is erg groot en de variatie is nog groter. En daar kunnen wij je van dienst zijn. Roel Herink is productspecialist voor deze lijn stelvoeten en kent het product en de technische toepassing ervan. Meer weten? Neem contact op met Roel. Hij adviseert je graag over het beste product voor jou.

Geschreven door

Morskate Aandrijvingen BV

Morskate Aandrijvingen BV staat al ruim 50 jaar garant voor het leveren van een breed scala aan producten voor aandrijftechniek en transporttechniek. Wij werken nauw samen met fabrikanten als Thermex,... Lees meer