Moeilijke zeefopdrachten … geen probleem voor Rhewum wa-WAU

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Moeilijke zeefopdrachten … geen probleem voor Rhewum wa-WAU

Het productieproces van laminaat omvat vele stappen, maar het is vooral tijdens het verzagen van de houten planken dat het grootste volume aan afval gecreëerd wordt. Het gaat dan om relatief grote houtsnippers van meer dan 10 mm tot zeer fijn zaagsel van minder dan 400 micron.
Om dit afval te kunnen recycleren vroeg één van de wereldleiders in de productie van houten vloeren en interieurontwerp aan RHEWUM om dit afval op te splitsen in verschillende fracties. Op zich geen probleem, maar de speciale uitdaging bestond in het uitzeven van het zeer fijne zaagsel, want over het algemeen hebben materialen op houtbasis de neiging om het zeefdoek te verstoppen. Tijdens het zeefproces kunnen de fijne deeltjes in de mazen blijven steken en zo de efficiëntie van de machine sterk beperken.

Voor zulk een moeilijke zeefopdracht is de WA – WAU zeefmachine van Rhewum uiterst geschikt.
Het is een gecombineerde machine met enerzijds WAU zeef-units aangedreven door onbalansmotoren en anderzijds WA zeef-units met door RHEWUM zelf ontwikkelde elektromagnetische aandrijfkoppen.
De WAU zeef-units zijn bij uitstek geschikt voor het scheiden van middelgrote deeltjes zoals de 10,0 mm houtsnippers. De kleine onbalans motoren hebben het vermogen om voldoende trillingen over te brengen naar het zeefdoek met een dikke draaddiameter en een opening van 10 mm.
Het fijne stof van minder dan 0,4 mm wordt dan weer perfect gezeefd door de WA zeef-units. Door middel van een hoogfrequente klopbeweging werpt deze het te screenen materiaal loodrecht op, en door de helling van het doek wordt het te screenen materiaal over het scherm getransporteerd. De sterke elektromagneten zijn buiten de schermbehuizing gemonteerd en bereiken versnellingen van 15 g en meer. Ze brengen die trillingen over op het zeefdoek zonder dat de machine zelf trilt.

De geleverde zeef-units zijn elk 2,2 meter en 6,0 meter lang, en verwerken met twee dekken per zeef voor de bovengenoemde cuts (10,0 millimeter en 0,4 millimeter) een transportcapaciteit van 3 – 6 ton per uur. Met een relatief licht bulkmateriaal van 0,23 kilogram per liter levert dit een totaalvolume op van meer dan 10 – 20 kubieke meter per uur en per zeefdoek.

Voor meer informatie over deze zeefmachines kan je terecht op

Watch article videoicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Moeilijke zeefopdrachten … geen probleem voor Rhewum wa-WAU

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer