Metaalpoeder zeven met RHEWUM zeefmachines: 3 mogelijkheden

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Metaalpoeder zeven met RHEWUM zeefmachines: 3 mogelijkheden

1. Rhewum MDS: Een nauwkeurige, compacte zeefmachine

Om de gewenste kwaliteit van het metaalpoeder te bereiken, moeten alle onzuiverheden, ondermaatse deeltjes en stof worden verwijderd en moeten agglomeraten worden losgemaakt. De Rhewum mds zeeft zeer nauwkeurig alle poedervormige metalen vanaf een grootte van 40 μm en bereikt daarmee zuiverheden van meer dan 99 procent. En dit met een opbrengst tot 92 procent.
Hoogfrequente onbalansmotoren (tot 100 hertz) transporteren en zeven het poedervormige metaal lineair over het horizontaal geplaatste zeefoppervlak. Door de hoge frequentie en de lage amplitude maken de deeltjes een groot aantal micro-sprongen. Hierdoor wordt de grootte van het deeltje zo vaak mogelijk vergeleken met de grootte van het zeefgaas.
Het modulaire MDS-systeem maakt het mogelijk om de rechthoekige zeefdekken op elkaar te stapelen waardoor men op een kleine oppervlakte een groot zeefoppervlak creëert, of een groot aantal fracties in één passage kan uitzeven.

2. Rhewum WAF: Metaalpoeder zeven zonder verstopping

Een grote uitdaging bij het zeven van metaalpoeder is het vermijden van verstopte zeefdoeken. Fijne stofdeeltjes zetten zich vaak vast en verstoppen de zeef. Deze moet dan gereinigd worden, en dit leidt tot verlies van het hoogwaardige metaalpoeder en tot frequente productiestilstand.
De Rhewum waf is een combinatie van een zeef met een direct aangeslagen zeefdoek en een lineaire trilzeef.
De lineaire beweging ( gegenereerd door twee onbalansmotoren) zorgt voor het transporteren van het materiaal. Het extra aanslaan van het zeefdoek en de extra intense reinigingssequenties voorkomen verstopping van elk zeefoppervlak.
Het ontwerp van de WAF maakt het mogelijk om de hellingshoek van de zeefmachine ook tijdens het gebruik aan te passen. Verlies van het waardevolle product en stilstand kunnen daardoor aanzienlijk worden verminderd.

3. Rhewum Powder jet 400: Poederzeef voor kleine batches

De PowderJet400 werkt volgens het principe van het ‘Air Jet’ zeven. De fijnste deeltjes worden door middel van een gedefinieerde onderdruk door het zeefgaas gezogen, terwijl een roterend mondstuk periodiek de luchtstroom omkeert en zo het zeefgaas weer vrijmaakt. Mogelijke agglomeraten worden afgebroken door de luchtstroom (met snelheden tot 100 m / s) in het mondstuk.
Het resultaat is een toestel waarmee je volledig geautomatiseerd batches tot 3 liter uiterst fijn kan zeven met scheidingen van 200 µm tot 10 µm.
De PowderJet 400 is een compacte mobiele unit met een geïntegreerde ventilator en sinterplaatfilter. Het reinigingsinterval , bewerkstelligd door het omkeren van het luchtmondstuk, kan u zelf instellen. Hiermee houdt u de zeer fijne zeefdoeken vrij en vermindert u de noodzaak om de zeefdoeken te reinigen.

Geschreven door

Logo van:Metaalpoeder zeven met RHEWUM zeefmachines: 3 mogelijkheden

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer