Meldpunt chemiebranche voor belemmerende regelgeving

icon.highlightedarticle.dark Regelgeving
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Meldpunt chemiebranche voor belemmerende regelgeving

De Rijksoverheid heeft op de site van het zogenoemde Chemieloket een oproep gedaan aan bedrijven in de chemie om belemmerende regelgeving te melden. ‘Bent u als ondernemer actief in de chemie en loopt uw bedrijf of startende onderneming tegen regelgeving aan waarvan u denkt: ‘Dit kan toch niet de bedoeling zijn?’ of ‘Dit kan efficiënter?’, meld uw casus dan bij het Chemieloket.’

Volgens de site is het Chemieloket het juiste adres, een door het Rijk ingesteld orgaan voor bedrijven die actief zijn in de chemie én bedrijven die actief zijn met chemische stoffen. Eventueel kunnen eventuele klachten ook bij de website van Refit ‘Verminder de regeldruk, laat uw stem horen’ worden gemeld.

Voorts vraagt de voorzitter van MKB Nederland, Michaël van Straalen, ook om ideeën en onderwerpen die hij kan inbrengen bij gesprekken met de Europese Commissie. Van Straalen heeft zitting in het Refit-platform waarvan de leden onlangs voor het eerst bij elkaar kwamen om te praten over gezonde en resultaatgerichte regelgeving van de Europese Commissie.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark