Lödige mengmachines voor de bouwnijverheid

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
40 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lödige mengmachines voor de bouwnijverheid

Voor de productie van bouwmaterialen ontwikkelde Lödige een speciale reeks mengers. Deze mengsystemen zorgen niet alleen voor de beste homogeniteit in de kortst mogelijke mengtijd, ze worden ook gekenmerkt door slijtvastheid, een onderhoudsvriendelijk ontwerp en een lange levensduur. Eigenschappen die essentieel zijn voor een economisch efficiënte productie.

Door een combinatie van korte mengtijden en geoptimaliseerde afvoersystemen kunnen de Lödige mengers een groot aantal cycli per uur verwerken. Dit betekent dat men voor het beoogde productievolume vaak voor een kleinere menger kan kiezen, wat automatisch een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik met zich meebrengt.
De speciaal ontworpen uitvoerklep zorgt niet enkel voor een heel snelle lediging van de menger, maar minimaliseert ook het residuvolume in de menger, wat leidt tot een aanzienlijke vermindering van de inspanningen en tijd die nodig zijn voor het reinigen tussen twee recepturen.
Materialen en oppervlakte-eigenschappen zijn zo geselecteerd en verwerkt dat ze bestand zijn tegen zware slijtage. Dit zorgt samen met het gebruik van specifieke afdichtingssystemen voor een lange levensduur van deze heavy-duty machines.
De gemakkelijke toegankelijkheid van de mengers voor inspecties en het vervangen van slijtdelen vermindert de tijd en moeite die nodig is voor onderhoud en beperkt uitvaltijden tot een absoluut minimum.
De mengelementen die Lödige in de mengers voor de bouwnijverheid monteert zijn optimaal geconfigureerd voor elke zware mengtaak. Ze werden vaak getest en hebben al in vele landen hun nut en efficiëntie bewezen door op een consistente productkwaliteit te leveren, ook in moeilijk omstandigheden.

De Lödige mengers voor de bouwnijverheid worden bijvoorbeeld gebruikt voor de productie van allerlei betonmengsels, mengsels voor betonnen dekvloeren, egaliseermiddelen, pleisters, mortels, chape, gips en gipsplaten, voegvullingen en allerlei basismengsels voor isolatiesystemen.
Voor speciale en nieuwe producten biedt Lödige steeds de mogelijkheid om de efficiëntie van de mengers te testen in hun testcentrum in Duitsland, of we brengen een test-machine tot bij u doen uitvoerige testproducties on-site.
Meer info over deze heavy-duty mengers kan u steeds bekomen via info@eskens.com

Geschreven door

Logo van:Lödige mengmachines voor de bouwnijverheid

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer