Lödige ploegschaarmengers worden in heel de voedingsindustie veelvuldig gebruikt, maar voor bepaalde toepassingen hebben ze echt een groot voordeel. Zo zijn de Lödige mengers uiterst geschikt voor het voorzichtig mengen van product-mixen waarbij de vorm of de grootte van de ingrediënten intact moet blijven.
Door de speciale vorm van de ploegschaar-elementen en de instelbare afstand tussen de mengelementen en de mengerwand worden alle ingrediënten in de mix snel zeer homogeen gemengd zonder deze te breken of te pletten.
Dit is vooral belangrijk bij het mengen van decoratieve toppings voor op pralines, koekjes of ijsjes. De kleurrijke toppings bestaan vaak uit zeer verschillende crunches of nootjes van verschillende afmetingen en kleur. Ze bezorgen de eindproducten een extra aantrekkingskracht, en dragen bij tot de visuele identiteit van het product. Daarom moeten ze bij het mengen zo veel mogelijk intact blijven.
Een andere toepassing van de Lödige ploegschaarmengers in dezelfde industrie is het mengen van de kleurstoffen die in de chocolade-decoratie worden gebruikt. Vaak gaat het om zeer fijne poeders met een soortelijk gewicht van rond de 0,5 kg/lt die moeten gemengd worden met grotere ingrediënten waarop ze zich moeten vastzetten. Doordat in een ploegschaarmenger tijdens het mengen een wervelbed wordt gecreëerd krijgen alle ingrediënten mooi dezelfde kleurcoating.
In andere processen moeten poeders van verschillende kleur en oorsprong snel homogeen gemengd worden tot ze een vooraf bepaalde kleurimpressie geven bij het verwerken in deegwaren, chocolades, ijsjes.
De Lödige FKM130D is voor zulke toepassingen de ideale oplossing: inzetbaar voor batches van verschillende omvang, gemakkelijk toegankelijk, eenvoudig te ledigen, en aanpasbaar aan de behoefte van de gebruiker.
Op de Anuga Food Tec beurs stelt Lödige verschillende mengers FOOD GRADE voor op haar stand G091 in Hal 10.1
Meer informatie