Lödige KM 4200 DW met open-top mengtrommel

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lödige KM 4200 DW met open-top mengtrommel
Article image of: Lödige KM 4200 DW met open-top mengtrommel
Article image of: Lödige KM 4200 DW met open-top mengtrommel

Industrieën die snelhardende producten die aanzienlijke slijtage veroorzaken moeten mengen en verwerken vereisen hoge doorvoersnelheden, maar ook – en vooral – snelle, eenvoudige reinigingsprocedures. Dit geldt ook voor Europa`s grootste goudmijn in Noord-Finland. Hier worden de resten van de maalmachines gemengd met cement voordat ze terug worden gepompt in de holtes die zijn ontstaan door de opgravingen. De continu-menger KM 4200 DW geleverd door Lödige Process Technology is speciaal ontworpen voor deze uitdagingen. Zo is het afdichtingssysteem bijzonder effectief en kan het bovenste horizontale trommelgedeelte hydraulisch over de hele lengte geopend worden waardoor heel de mengkamer gemakkelijk bereikbaar is voor het reinigen en onderhouden ervan.

In Lapland, ongeveer 900 kilometer ten noorden van Helsinki, exploiteert Agnico Eagle Finland Oy de grootste goudmijn van Europa. Het bedrijf won in 2019 al meer dan vijf ton puur goud in de Kittilä-mijn. Dit volume moet tegen 2021 nog eens met 25 % toenemen, en daarvoor wil men de exploitatie van diepere lagen mogelijk maken. Het spreekt voor zich dat dit proces enorme hoeveelheden wals-afval genereert. Deze residuen worden gemengd met water en cement en dan teruggepompt in de ondergrondse holtes die zijn ontstaan door het goudwinningsproces.
De bijzondere uitdaging van dit proces: het mengsel van wals-afval, water en cement hardt zeer snel uit, en doordat vele continu-mengers vaak vele zones bevatten waar materiaal zich kan vastzetten kostte het verwijderen van deze afzettingen veel tijd.
Daarom ging Agnico Eagle Finland Oy op zoek naar een efficiënte oplossing voor het mengen van deze residuen.
Vanwege de pasteuze tot vloeibare consistentie van de gemengde materialen was de grootste uitdaging een veilige afdichting van de machine. Lödige loste dit probleem op door een nieuw afdichtingssysteem te ontwikkelen voor pasteuze, slibachtige producten. Bovendien kenmerkt de Lödige-menger zich door lage verblijftijden en hoge doorvoersnelheden, aangezien een continue intensieve menger KM 4200 DW doorvoersnelheden van 86 m³ per uur toelaat.
Meer info bij Eskens Process Solutions

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Lödige KM 4200 DW met open-top mengtrommel

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer