Lindor in 50 jaar uitgegroeid tot wereldwijde mengspecialist

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lindor in 50 jaar uitgegroeid tot wereldwijde mengspecialist

In 1963 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd opererende specialist in het mengen van onder meer kwetsbare, droge stoffen. Onlangs vierde Lindor haar 50-jarig bestaan. Het bedrijf heeft veel ontwikkelingen doorgemaakt om de innovatieve onderneming te worden die het nu is. De geschiedenis laat zien dat op cruciale momenten de juiste beslissingen zijn genomen.

Lindor werd opgericht door de heer Van der Linden senior. Aanvankelijk was het een kleine machinefabriek. Het bedrijfje groeide langzaam uit en was al een serieuze machinefabriek toen de oprichter in 1986 overleed. Zijn zoon Harold van der Linden nam het bedrijf over. Hij had door dat het bedrijf moest innoveren.

Omdat Nederland een uitstekende reputatie heeft in de voedingsmiddelenindustrie besloot Van der Linden zich te richten op machines voor deze markt. Kort daarop kwam een nabijgelegen bedrijf met de vraag of Lindor een speciale menger kon maken om instant poeders voor koffieautomaten te mengen. Hiermee viel alles op zijn plaats.

De menger die Lindor ontwikkelde bleek gewild omdat deze de producten op een heel subtiele manier kon mengen. Al snel volgden meer klanten met producten als babyvoeding, muesli, thee, wasmiddelen, keramische poeders en chemische poeders om te mengen.

Focus op mengen
Lindor ontwikkelde onder meer toepassingen voor het aromatiseren van thee en het mengen en bevochtigen van zeer abrasieve poeders en granulaat. De focus lag steeds meer op de menger. ”Veel fabrikanten hebben ’onder andere’ een menger, maar wij zijn helemaal gericht op de kunst van het mengen. Door die focus zijn we ons ook blijven doorontwikkelen,” aldus Bastiaan Soeteman, die Lindor in 2006 overnam.

Van emmertje tot volledige bulkwagen
Inmiddels worden de mixers van het bedrijf gebruikt door vele bekende grote en kleinere bedrijven over de hele wereld. Het assortiment heeft sinds 2005 als grootste variant de L25000 waarin in een keer een bulkwagen kan worden geleegd.

Het 50-jarig jubileum van het bedrijf is gevierd met een open dag waar deze gigantische menger was te aanschouwen. Deze meer dan manshoge menger trok dan ook veel bekijks.

Geschreven door

Lindor Products B.V.

LINDOR houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van mengers voor droge producten. De optimale, absoluut breukvrije menging van het product is waar onze mengers zich onderscheiden van... Lees meer