Lindor biedt hoogwaardige oplossingen voor polymeerverwerking

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lindor biedt hoogwaardige oplossingen voor polymeerverwerking

Mengen als vervolgstap na extrusie van polymeren

Een direct na de polymeerextruder geïnstalleerde menger realiseert een homogene verdeling van de crosslinking-hulpstof tussen uw polymeerkorrels onder temperatuurgeregelde, ultrahygiënische omgevingscondities. Met een Lindor post-extrusie-menger bereikt u dit resultaat bovendien zonder de korrelintegriteit in gevaar te brengen.

Deze speciale menger is ontworpen voor inbouw in uw productielijn, direct na de kunststofextruder. Geëxtrudeerd materiaal valt direct in de inlaat van de menger en ondergaat tijdens het mengen de gewenste behandeling. Het eindproduct is een perfect mengsel polymeerkorrels, gereed voor crosslinking in een volgende extrusiestap, met een kwaliteitsniveau afgestemd op de fabricage van producten zoals robuuste kabelisolatie.

Samenstelling en verwerking van polymeermengsels

Lindor heeft een gespecialiseerde en beproefde post-extrusie-menger ontwikkeld door onze ‘gentle touch’ trommelmenger te combineren met drie belangrijke functies. Dit zijn:

– een temperatuurgeregelde spuitkop voor vloeistofinjectie,
– een roterende, ommantelde trommel, en
– een ultrahygiënisch ontwerp.

Een behoedzaam polymeermengproces levert hoge kwaliteit

Het is uitermate belangrijk dat de integriteit van korrelgrootte en -vorm behouden blijft gedurende de doseerbehandeling en de mengcyclus. Een menger, die gebruik maakt van ‘gentle touch’-mengtechnologie, garandeert absolute deeltjesintegriteit.

In de mengers van Lindor zitten geen bewegende delen – ze bestaan slechts uit een roterende trommel met stationaire schoepen, die de zwaartekracht het werk laten doen. Voor de verwerking van polymeren betekent dat geen stof en geen breuk en daarmee de productie van perfect intacte en geladen mengsels van crosslinkpolymeren.

Lindor post-extrusie-mengers kunnen productvolumes aan van 100 kilo tot meer dan 10 ton per uur en kunnen worden geconfigureerd voor batch- of continuprocessen. De mengcyclustijden zijn kort – hooguit 10 minuten voor het grootste productvolume. Een belangrijk pluspunt, zeker in deze tijden, is dat onze mengers zeer energiezuinig zijn.

De ‘gentle touch’ bij het mengen van kunststoffen en het verwerken van polymeren

Lindor is gespecialiseerd in mengoplossingen voor deeltjes en poeders, die gevoelig zijn voor externe krachten of wrijving. U vindt onze machines in productielijnen over de hele wereld, zowel in pre- als post-extrusieprocessen.

We hebben met veel succes onze kenmerkende ‘gentle touch’-mengtechnologie ontwikkeld, en nu werken onze ingenieurs aan verdere innovaties voor bijzondere toepassingen binnen de polymeer- en kunststofindustrie.

Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe onze mengers de outputkwaliteit van uw polymeren kunnen verhogen.

Neem contact met ons op icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Lindor biedt hoogwaardige oplossingen voor polymeerverwerking

Lindor Products B.V.

LINDOR houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van mengers voor droge producten. De optimale, absoluut breukvrije menging van het product is waar onze mengers zich onderscheiden van... Lees meer