Klinkenberg investeert in de toekomst

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Klinkenberg investeert in de toekomst

Onlangs heeft Klinkenberg Zaanstad b.v. uit Krommenie met succes haar nieuwe 6kW Optiplex fiber II lasersnijmachine van het Japanse bedrijf Mazak in gebruik genomen.

Met deze investering in fibertechnologie is Klinkenberg weer een stap verder in haar productietechnologie dan haar directe concurrenten. De 6kW Optiplex fiber II lasersnijmachine vervangt de oude 4kW Bystronic C02 laser en de Eckert plasma snijmachine.

Ondanks de recente uitbreiding van de productiehallen heeft de aanhoudende drukte in de productie geleid tot ruimtetekort. Door de twee oude snijmachines te vervangen door de 6kW fiber lasersnijmachine is er weer kostbare productieruimte vrijgekomen. Deze winst in vloeroppervlak was niet alleen de drijfveer van Marco Kruidenberg en Mario de Graaff. De veel hogere productiviteit door de veel hogere snijsnelheden, de lagere productiekosten wat neer kwam op meer dan de helft van de snijkosten in de oude situatie, de grotere proceszekerheid door de zelfcontrole van de nieuwe snijmachine en de verdere automatisering van het proces hebben de uiteindelijke doorslag gegeven.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Klinkenberg investeert in de toekomst

Klinkenberg Zaanstad

Klinkenberg Zaanstad gevestigd in Krommenie, is specialist in intern transport en bulkhandling door middel van schroeftransporteurs. Wij ontwerpen, fabriceren en leveren een uitgebreid programma van schroeftransporteurs voor diverse produkten, uitdraagbodems... Lees meer