Infré kiest voor theemenger van Lindor

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Infré kiest voor theemenger van Lindor

Voor het blenden van verschillende soorten thee was Infré SA uit Zwitserland geruime tijd op zoek naar een geschikte menger. De voor thee benodigde ‘gentle touch’ vonden zij bij Lindor in Dordrecht. De keus is gevallen op de Lindor mixer L4000. Mild voor broze theebladeren en zeer energiezuinig. Met deze blender heeft Infré haar flexibiliteit vergroot en daarmee ook het marktpotentieel.

Net als bij wijn verschilt de kwaliteit van thee enorm. Om een constante kwaliteit te verkrijgen wordt thee ‘geblend’. Hiervoor is de Lindor menger uitermate geschikt. De broze theebladeren worden in de trommel op een milde manier gemengd tot een homogene melange.
Thee cafeïnevrij maken is hét specialisme van het Zwitserse Infré. Het decafeïnatie-proces vindt plaats na het blenden van de thee en gebeurt met behulp van methyleenchloride.

Infré heeft voor de L4000 met “gentle touch” gekozen om zo een volledig geïntegreerde service aan klanten te kunnen bieden. De heer Gert ter Voorde, CEO van Infré SA, zegt hierover: “Onze klanten willen graag de thee kant-en-klaar kopen, dat wil zeggen al geblend én gedecafeïneerd. Deze blender maakt het voor ons mogelijk verschillende thee van over heel de wereld te kunnen kopen en deze te mengen tot de gewenste kwaliteit. De Lindor menger vergroot onze flexibiliteit en wij kunnen daardoor een grotere markt aanspreken. Het mengprincipe, de kwaliteit en de duurzaamheid gaf bij ons de doorslag. Deze menger is voor ons een belangrijk instrument om Infré nog verder te laten groeien.”

Type L4000 betekent een netto productvolume van 4.000 liter. De roterende mengtrommel bevat zes vaste schoepen en aan beide zijden van de trommel is een speciale afdichting aangebracht die naadloos aansluit op de statische in-en uitlaat constructie . De geometrie van de schoepen en hun plaats in de trommel zorgen ervoor dat de trommel volledig leeg stroomt (> 99,8%) na het openen van de pneumatisch gestuurde uitlaatklep. In een batchproces verwerkt de menger per keer 4 m³. Drie grote inspectieluiken vergemakkelijken het reinigen en het onderhoud. De metalen delen van de menger, die met het product in aanraking komen, zijn vervaardigd uit roestvast staal 316. De machine voldoet aan alle hygiëne- en veiligheidseisen die de voedingsmiddelenindustrie aan machines stelt zoals de FDA normering. Met een afmeting van vijf bij tweeënhalve meter en een hoogte van tweeënhalve meter weegt de mixer ongeveer 3.000 kg (excl onderstel).

Geschreven door

Lindor Products B.V.

LINDOR houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van mengers voor droge producten. De optimale, absoluut breukvrije menging van het product is waar onze mengers zich onderscheiden van... Lees meer