Industrie stofzuigers mét certificaat voor ATEX zones 1 & 21

icon.highlightedarticle.dark Regelgeving Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Industrie stofzuigers mét certificaat voor ATEX zones 1 & 21
Article image of: Industrie stofzuigers mét certificaat voor ATEX zones 1 & 21

Specifieke gevaren van stof

Juli 2003 zijn de nieuwe Europese regelgevingen ATEX 94/9/EG – ATmospheres EXplosives – in werking getreden. De ATEX regelgeving verplicht gebruikers om alléén terzake gekeurde mechanische en elektrische apparatuur toe te passen in zones die potentieel explosiegevaarlijk zijn.
Brandbare media (stoffen, gassen, nevel) kunnen explosies veroorzaken als gevolg van wolkvorming en/ of door stofafzetting. (Potentieel) explosiegevaar als gevolg van stof is moeilijk detecteerbaar. De gebruiker dient een Risico Inventarisatie van zijn bedrijf te maken met zone-indeling. Specifiek bij gevaar voor stofexplosies kan door middel van “Good Maintenance Practice” = geregeld schoonmaken, bereikt worden dat het risico verminderd wordt.

Fiktech levert industriële stofzuigers in zowel mobiele als stationaire uitvoering: De serie IV60SFA is volledig ATEX getest door een onafhankelijke instantie. (TRL Compliance Services Ltd.) De machine is in vier verschillende vermogens te leveren welke variëren van 0.75 kW 230V tot 2.2 kW 3 fase. Speciale ATEX gecertificeerde stofzuig accessoires zijn los verkrijgbaar. De machine heeft een opslagcapaciteit van 42 liter bij een droge stof en kan ook gebruikt worden om vloeistoffen mee op te zuigen. Een HEPA filter is standaard.
De IV60FSA is toegelaten voor ATEX zones 1 (Gas) én 21 (Stof), wat deze machines bijzonder geschikt maakt voor ruimten waar een hybride explosiegevaar kan ontstaan.

Geschreven door

Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie

Productieoptimalisatie, Luchtmessen & Vortex Schakelkast Koelers: FIKTECH – Fikkers Industriële Knowhow & Techniek – heeft ruim 40 jaar ervaring in het oplossen van technische problemen in praktisch alle industrieën. FIKTECH... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer