Hygiënischer en preciezer met dense phase-transport

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hygiënischer en preciezer met dense phase-transport

Bij het transporteren van bulkgoederen draait het om ‘méér precisie’ en ‘maximale hygiëne’. Eén van de meest gebruikte technieken om bulkgoederen pneumatisch te transporteren, is met behulp van lucht of gas door onder- of juist overdruk: dense phase-transport genoemd.

Bij dense phase transport transporteer je veel product met relatief weinig lucht. Dat gebeurt op lagere snelheden dan bij conventionele transportvormen. Het voordeel van dense phase-transport is minder productbeschadiging. Ook is er is een energetisch voordeel; je kunt langere afstanden overbruggen met een laag lucht- en gasverbruik.

Maatwerk

Ieder project is weer anders en vraagt altijd om maatwerk. Pneumatisch transport ziet er in basis altijd op een bepaalde manier uit, maar we kijken per project of en zo ja hoe het nog slimmer kan.

Geschreven door

Logo van:Hygiënischer en preciezer met dense phase-transport

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer