HT-S Easy Clean: nieuwe snel reinigbare VDL sluis

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: HT-S Easy Clean: nieuwe snel reinigbare VDL sluis

Het is voor velen onder u een vaak terugkerend probleem en een vervelende, tijdrovende taak. De doseersluis in uw installatie dient weer eens uitgebouwd en gereinigd te worden omdat er een ander medium door getransporteerd moet worden en u contaminatie in uw proces wil voorkomen.

Sluis snel schoon
VDL heeft als oplossing hiervoor, een nieuwe, snel demontabele variant van de bewezen HT-S sluis ontwikkeld. Deze HT-S Easy Clean sluis combineert de kwaliteiten van de HT-S met een hoge mate van efficiëntie op het gebied van reiniging, doordat de rotor op eenvoudige wijze en zonder gereedschap, kan worden verwijderd en teruggeplaatst.

Veilig schoonmaken
De HT-S Easy Clean is voorzien van een zeer nauwkeurig gelagerde slede, waarlangs de rotor na het losdraaien van de draaiknoppen uit de rotorkamer geschoven kan worden. Een veiligheids-schakelaar zorgt ervoor dat de aandrijving met zekerheid is uitgeschakeld. Hierbij blijft de aandrijving op zijn plaats.

Eenvoudige (de)montage
Sluis schoon? Dan volstaat het om de rotor terug te schuiven. Zonder verdere afstellingen is de sluis na het vastdraaien van de draaiknoppen weer gebruiksklaar.

Eigenschappen HT-S Easy Clean:
•In- en uitwendig chemisch vernikkeld waardoor geschikt voor voedingsmiddelen
•RVS 316 gegoten rotor uit één stuk
•RVS slede met aluminium lagerhuizen
•Geschikt voor drukverschillen tot ca. 0,4 bar
•Geen afstellingen achteraf nodig
•Directe aandrijving
•Geen uitbouw van aandrijving nodig bij reiniging
•Ingebouwde fysieke beveiliging, openen in bedrijf onmogelijk

Geschreven door

Logo van:HT-S Easy Clean: nieuwe snel reinigbare VDL sluis

VDL Industrial Products b.v.

VDL Industrial Products is actief op het gebied van verkoop en service van componenten voor afzuiginstallaties en stortgoedbehandeling zoals modulaire buissystemen, roterende sluizen, ventilatoren, cyclonen, wissel- en vlinderkleppen en triltransporteurs.... Lees meer