Hitma deelt kennis vlamdetectie tijdens FHI online kennisdagen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hitma deelt kennis vlamdetectie tijdens FHI online kennisdagen
Article image of: Hitma deelt kennis vlamdetectie tijdens FHI online kennisdagen

Op 21 en 22 april a.s. organiseert de Federatie Het Instrument (FHI) de Online kennisdagen Industriële Veiligheid. Tijdens dit online kennisevent staat het onderwerp fysieke veiligheid voorop, zowel in de maak- als procesindustrie. Sprekers behandelen thema’s als risicomanagement, functionele veiligheid en aansprakelijkheid. Een breed scala aan onderwerpen komt voorbij over actuele ontwikkelingen in de markt, de laatste stand van de technologie en concrete praktijkvoorbeelden. Hitma is één van de deelnemende bedrijven.

Optimale veiligheid met vlamdetectie
Gas- en vlamdetectiespecialist bij Hitma Peter Adema geeft op donderdag 22 april een presentatie over vlamdetectie. Hij legt uit hoe men de juiste vlamdetectietechnologie voor een proces of installatie kiest om verzekerd te zijn van optimale veiligheid.

Adema zal tijdens zijn presentatie laten zien dat er diverse soorten branden zijn met elk een eigen ‘karakter’. Hij bespreekt de verschillen tussen vlamdetectoren, gaat in op de risico’s van verkeerde keuzes en laat zien dat er een passende vlamdetectietechnologie is voor elke situatie.

Kennisdagen voor brede doelgroep
Vanuit de FHI-branche Industriële Automatisering richten deze kennisdagen zich op een brede doelgroep: van engineer tot directeur en van projectleider tot preventiemanager. En dat is niet zonder reden. Want in de procesindustrie staat explosieveiligheid voorop, terwijl in de maakindustrie de machineveiligheid centraal staat.

Aanmelden
Vanwege de coronamaatregelen vinden de kennisdagen Industriële Veiligheid uiteraard volledig online plaats. Zowel kennispartners als bezoekers kunnen via het Webinarjam-platform vanuit de eigen locatie deelnemen. Aanmelden kan via de website van FHI (

Bezoek de website icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Hitma deelt kennis vlamdetectie tijdens FHI online kennisdagen

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen overal anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste producten of service ontvangt. Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer