Groene stroom sinds 2023

icon.highlightedarticle.dark Management
117 bekeken Laatste wijziging: 19 februari 2024
Groene stroom sinds 2023
Groene stroom sinds 2023 | Foto: Foeth

In 2023 startten we een groot project om ons energieverbruik zoveel mogelijk te neutraliseren. Elektriciteit, warmte en onze voertuigen worden al duurzaam opgewekt of zullen duurzaam worden opgewekt. Dit zal ervoor zorgen dat we onze ecologische voetafdruk minimaliseren.

Kracht van de zon

We werken eraan om zonnepanelen te installeren op de daken van onze vestigingen in Barneveld (NL). We hebben platte dakruimte geschikt voor 270 zonnepanelen. Op deze manier kunnen we ons verbruik tijdens de winter compenseren.

We zijn ook van plan om 20-30% meer energie te verbruiken, om goed voorbereid te zijn op het elektrificatietraject waar Foeth op zit. Overtollige zonne-energie die we genereren, wordt geleverd aan het elektriciteitsnetwerk van onze netbeheerder (Liander), klaar voor gebruik door andere bedrijven en huishoudens.

We hebben alle voorbereidingen getroffen en alle noodzakelijke stappen genomen om de zonnepanelen te installeren, inclusief de toewijzing van een investeringsubsidie door RVO (Nederlandse Ondernemerschap Agentschap). We wachten echter nu op de netbeheerder (Liander) om de noodzakelijke infrastructuur te bouwen.

Voordelen van 270 zonnepanelen

  • Compensatie van het energieverbruik tijdens de uitbreiding van ons bedrijf
  • Voorbereiding om tegen 2024 volledig vrij van gas te zijn
  • Streven naar een wagenpark dat tegen 2030 volledig op groene energie draait

Verhoog de temperatuur

Onze gebouwen zijn al behoorlijk energiezuinig omdat we verschillende maatregelen hebben genomen met betrekking tot isolatie en led-verlichting. We zijn nu van plan over te stappen op een elektrisch verwarmingssysteem (warmtepomp) om tegen 2024 volledig gasvrij te zijn.

Elektrisch rijden

Veel van onze leaseauto’s zijn al elektrisch of hybride. We streven ernaar om tegen 2030 een wagenpark te hebben dat voor 100% op groene stroom rijdt. Bovendien vervangen we onze conventionele heftrucks door elektrische en richten we ons op de elektrificatie van al onze operaties en intern transport.

Lees meer over onze groene missieicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Groene stroom sinds 2023

Foeth

Foeth - Reuse to reduce! Foeth Sinds 1908 actief zijn wij actief in de in- en verkoop van gebruikte procesapparatuur in Europa. Met ruim 100 jaar ervaring zijn wij inmiddels de grootste dealer in Europa.... Lees meer