Gericke ontzorgt klanten met complete oplossingen voor bulkmateriaal

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Gericke ontzorgt klanten met complete oplossingen voor bulkmateriaal

Gericke ontwikkelt en produceert al meer dan 125 jaar hoogwaardige ­poeder-
verwerkingsapparatuur en -systemen. De hoofdactiviteiten van het bedrijf­ ­omvatten de automatische verwerking van ­bulkmateriaal, van de ­ontvangst van ­grondstoffen tot proces- en afvullijnen. Gericke is ­specialist in technologisch ­innovatieve toevoer- en mengprocessen. De aanvullende ­technologieën omvatten het verkleinen en zeven van producten in poedervorm of granulaat.

Kwaliteit

Kwaliteit is het gemeenschappelijke kenmerk van al onze installaties. De klanten van Gericke bevinden zich in vrijwel alle industriële sectoren, waaronder de voedingsmiddelenindustrie, de chemie, de farmacie, de cosmetica en de bouwstoffenindustrie. Gericke heeft wereldwijd elf vestigingen waarvan drie met productiefaciliteiten. Bijzonder aan Gericke bv in het Nederlandse Hoevelaken is de bigbag fill & loss-installatie. Hier kunnen onze relaties met hun eigen product testen uitvoeren en zo in de praktijk ervaren hoe hun stortgoed zich gedraagt.

Optimale inrichting

Geen bedrijf is hetzelfde. Gericke draagt zorg voor een optimale inrichting van het productieproces bij de klant, zodat deze zich primair met zijn markt kan bezighouden. Op basis van het vertrouwen en de goede samenwerking tussen Gericke en de klant ontstaat voor beide partijen een zeer interessante win/win-situatie. Gericke-specialisten voorzien ook de meest geavanceerde installatie van complete, zeer gedetailleerde documentatie.

“Het productieproces kan volledig worden geautomatiseerd.”
Gericke

Turn key projecten

Turn key-projecten omvatten de planning, het ontwerp, de productie, assemblage, montage en inbedrijfname van klantspecifieke processen. De eerste fase van zo’n project omvat een haalbaarheidsonderzoek en aanbevelingen. In het testcentrum van Gericke onderzoeken we wat de meest optimale technologie voor een specifiek proces is, afhankelijk van een reeks van parameters. Vervolgens definiëren we het proces in termen van apparatuur. In de ontwerpspecificaties staan veiligheid, hygiëne, onderhoud en gebruiksvriendelijkheid centraal. Het productieproces kan volledig worden geautomatiseerd. Een effectief projectmanagement, strikte leveringsschema’s en de juiste documentatie waarborgen een succesvolle implementatie. Ook onderhoud is bij Gericke in goede handen.

Article image of: Gericke ontzorgt klanten met complete oplossingen voor bulkmateriaal

Thuis in de wereld

Gericke bv ontzorgt klanten wereldwijd. De engineering gebeurt in Nederland en in samenwerking met haar vestigingen wereldwijd, wat de communicatie doeltreffend maakt. De projecten worden uitgevoerd op vele locaties in de wereld. De installaties voldoen uiteraard aan de geldende normen.

Innovatie

Op Solids Rotterdam 2021 zal Gericke een breed scala aan apparatuur tentoonstellen. De Gericke-specialisten vertellen u graag meer over de innovatieve ontwerpen, die een breed scala aan nieuwe mogelijkheden binnen handbereik brengen. Ook gaan we graag in op hoe Gericke u volledig ontzorgt, in welke sector u ook actief bent en waar ook ter wereld.

Voorkom verontreiniging met ­metaaldeeltjes

In samenwerking met klanten heeft Gericke RotaVal een verbeterde versie ­ontwikkeld van het toonaangevende RotaSafe-systeem voor roterende sluizen. De RotaSafe RS1 is een rotorbeveiligingssysteem dat elk contact tussen rotor en ­klephuis detecteert en direct een signaal stuurt naar het besturings­systeem om de stroom naar de aandrijfmotor te onderbreken. Het beveiligings­systeem is vooral ­interessant voor bedrijven waar productcontaminatie als gevolg van metaal-op-metaal contact een probleem is. De nieuwe RotaVal met RotaSafe biedt extra functionaliteit, flexibiliteit en een snellere responstijd. De eerste systemen zijn al opgeleverd en in bedrijf genomen.

Over Gericke

De Zwitserse Gericke Group ontwerpt en ­produceert apparatuur en systemen voor ­moderne bulkmateriaalprocessen, maar helpt klanten ook met ontwerp- en adviesdiensten. De bulkhandling­technologie van Gericke wordt ­wereldwijd toegepast in vele sectoren, waaronder de voedings­middelen-, chemische, farmaceutische, kunststof- en bouwmaterialenindustrie.

De groepsmaatschappijen van Gericke hebben meer dan 300 ervaren professionals in dienst en zijn gevestigd in Zwitserland, Duitsland, Groot-­Brittannië, Nederland, Frankrijk, de VS, Brazilië, Singapore, Indonesië, Maleisië, Thailand en China.

Gericke bv
Zuiderinslag 18
3871 MR HOEVELAKEN
Nederland
T +31 (0) 33-2542100
F +31 (0) 33-2542600
E gericke.nl@gerickegroup.com
In www.gerickegroup.com

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark