Gentle Touch mixers voor de metallurgische industrie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Gentle Touch mixers voor de metallurgische industrie

De Küttner Groep is een wereldwijd toonaangevend bedrijf dat installaties bouwt voor de metaalindustrie. Het smelten, behandelen en transporteren van metaal zijn typische functies van de door Küttner gebouwde installaties. Voor het mengen van legeringstoeslagen voor een speciale reactor, was Küttner op zoek naar een geschikte menger die het granulaat heel voorzichtig zou behandelen. Na proeven bleek Lindor de juiste oplossing te hebben voor deze toepassing. De menger, die speciaal voor Küttner ontworpen en gebouwd is mengt fijne poeders zowel als micro-granulaat in korte tijd zonder deze te beschadigen.

De toepassing
Bij een nieuwe fabriek in China worden legeringen gemaakt die als toeslag worden gebruikt voor andere hoogwaardige legeringen. Deze producten worden gebruikt voor componenten in de lucht- en ruimtevaartindustrie en voor andere hightech toepassingen. Verschillende grondstoffen worden in volgorde van hun soortelijk gewicht toegevoegd en gemengd en aan de reactor gevoed. Voor het proces in de reactor mogen de oppervlaktes van de belangrijkste componenten niet te groot zijn. Om deze reden worden de belangrijkste componenten in de vorm van granulaat toegepast. Ook zogenaamde micro-granulen worden gebruikt. Het is hier van essentieel belang dat het granulaat niet wordt beschadigd tijdens het doseren en/of mengen. Hierom is het “gentle” mengen een vereiste. Bij het onderzoeken van de markt van batch mengers is de Lindor menger geselecteerd als de meest geschikte voor het “gentle” mengen. Testen bevestigden dat een zeer homogene menging wordt bereikt binnen een korte tijd en zonder de gevoelige korrels te beschadigen.

Technische specificatie
Poeders, granulaat en korrels met verschillende afmetingen worden samen gemengd. De Lindor gentle touch menger is gebouwd in roestvaststaal AISI 316L (1.4435). Gezien het abrasieve karakter van de grondstoffen wordt er gebruik gemaakt van speciale stopbuspakkingen bij in- en uitlaat. Verder is de menger zo uitgevoerd dat in een later stadium een vloeistofinjector kan worden toegevoegd. Hiermee kan nog eens een emulsie aan het mengsel worden toegevoegd. De heer Schwieger, projectleider, vertelde: “De gehele samenwerking met Lindor en ook hun service na levering was ronduit uitstekend!”

De Küttner Groep
De Küttner Groep, in 1949 opgericht door Dr. Carl Küttner, bouwt turnkey installaties voor de ijzer-, staal- en non-ferro industrie als ook voor toepassingen in de energietechniek en milieutechniek. KÜTTNER’s specialiteit is de engineering van productielijnen voor speciale metalen, legeringen, non-ferro metalen en gegoten producten. Küttner ontwerpt en bouwt installaties om aan de hoogste normen te voldoen. Typische projecten zijn: automatische beladingsinstallaties, cupola smelterijen en installaties voor serieproductie van gietmallen in furaan-zand. Dankzij jaren ervaring is Küttner in de staat om zelfs de meest veeleisende projecten voor de modernisering en uitbreiding van gieterijen uit te voeren.

Geschreven door

Logo van:Gentle Touch mixers voor de metallurgische industrie

Lindor Products B.V.

LINDOR houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van mengers voor droge producten. De optimale, absoluut breukvrije menging van het product is waar onze mengers zich onderscheiden van... Lees meer