Foeth erkend als Climate Actor

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Foeth erkend als Climate Actor

Foeth erkend als Climate Actor
Bij Foeth praten we niet alleen over duurzaamheid, we ‘ademen’ duurzaamheid. En bovenal handelen we ernaar, wat nu is bevestigd door het gerenommeerde de-carbonisatieplatform Greencast.

Circulariteit en duurzaamheid vormen de kern van wat wij doen. Door hoogwaardige machines in te kopen, voorkomen we dat machines op de schroothoop belanden. En door die gebruikte machines te verkopen aan nieuwe eigenaren, zorgen we ervoor dat er geen nieuwe apparatuur geproduceerd hoeft te worden. Resultaat: minder CO2-uitstoot door het produceren of slopen van machines.

Het klimaat helpen
Hoewel we altijd al wisten dat onze activiteiten bijdragen aan een lagere wereldwijde uitstoot van koolstofdioxide, wilden we een nauwkeuriger inzicht krijgen in onze CO2-voetafdruk en -impact. Zo kunnen we vaststellen hoe we nog meer kunnen bijdragen aan een gezond klimaat en een gezonde atmosfeer. Daarom hebben we het gerenommeerde platform Greencast gevraagd om onze CO2-voetafdruk van 2021 te meten. Het resultaat is dat we bijzonder trots zijn dat Greencast ons heeft erkend als Climate Actor, omdat we actief stappen zetten om bij te dragen aan een gezonder klimaat en een gezondere atmosfeer.

Laten we koolstofneutraal worden
Greencast heeft berekend dat Foeth in 2021 in totaal 4.341 ton CO2-uitstoot heeft voorkomen door ervoor te zorgen dat apparatuur wordt hergebruikt. En sinds 2015 hebben we voorkomen dat meer dan 30.000 ton koolstofdioxide in de atmosfeer terechtkwam. Bovendien hebben we belangrijke inzichten opgedaan en een ambitieus plan opgesteld om onze uitstoot nog verder terug te dringen. We hebben ons ertoe verbonden om tegen 2025 koolstofneutraal te zijn in onze directe activiteiten, en zoeken actief naar manieren om onze indirecte emissies verder te beperken.

Sluit u bij ons aan
We zijn erg blij dat steeds meer bedrijven kiezen voor hoogwaardige gebruikte procesmachines in plaats van nieuwe te laten bouwen. Door zaken met ons te doen, kunt u actief bijdragen aan een gezonder klimaat en een gezondere atmosfeer.

Foeth en duurzaamheidicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Foeth erkend als Climate Actor

Foeth

Foeth - Reuse to reduce! Foeth Sinds 1908 actief zijn wij actief in de in- en verkoop van gebruikte procesapparatuur in Europa. Met ruim 100 jaar ervaring zijn wij inmiddels de grootste dealer in Europa.... Lees meer