Ergonomische hefkolommen voor het liften van vaten en containers

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
42 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Ergonomische hefkolommen voor het liften van vaten en containers

Müller AG Processing is een Zwitserse KMO die zich gespecialiseerd heeft in de ontwikkeling en het bouwen van technisch innovatieve handling systemen, en behoort tot de Müller-Group, die al meer dan 125 jaar bestaat.

Één van hun succesproducten zijn vaste hefkolommen voor het kosteneffectief, veilig en ergonomisch voeden van blistermachines, zeefmachines, tablettenpersen en capsule-vulmachines. Deze masten worden vooral in de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie ingezet en zijn aangepast aan de strenge hygiëne-eisen die gelden voor het gebruik in clean rooms. Müller bouwt deze hefkolommen op maat van de klant. De hoogte kan beperkt zijn tot minder dan 2 meter, maar kan ook producten over verschillende verdiepingen transporteren.
Door hun slanke vorm zijn ze gemakkelijk wendbaar en behoudt de operator een goed zicht op het vat of de container die op hoogte moet gebracht worden.
De Müller hefkolommen kunnen naast de hefbeweging ook zwenk-, omkeer- en grijpbewegingen uitvoeren. Voor vaten en containers kunnen de heffuncties zelfs gecombineerd worden met een mengfunctie.
Het sturen van de kolom kan zowel handmatig als gemotoriseerd met een volledige PLC-gebaseerde automatisering. De gemotoriseerde versies zijn uitgerust met geluidsarme elektrische aandrijfmotoren en kunnen de geprogrammeerde taken telkens opnieuw met een grote nauwkeurigheid en in alle veiligheid uitvoeren.

De Müller kolommen zijn uitgevoerd in roestvrij staal en worden voorzien van de juiste grijpers nodig voor het manipuleren van de vaten, ronde of vierkante containers of Big Bags die de klant wil gebruiken.

Wij bekijken graag of Müller ook voor uw toepassing een hefkolom kan aanbieden. Neem gerust even contact op via ‘MEER INFORMATIE’ (rechts hiernaast)

Geschreven door

Logo van:Ergonomische hefkolommen voor het liften van vaten en containers

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer