DYNO®-MILL UBM 5 maalmachine voor fijne dispersies

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: DYNO®-MILL UBM 5 maalmachine voor fijne dispersies

In de jaren 1960 lanceerde de Zwitserse machinefabrikant Willy A. Bachofen de eerste machine DYNO®-MILL KD-maalmachine voor het dispergeren en vermalen van deeltjes in een vloeistof. Sindsdien werden deze machines steeds verder geoptimaliseerd, met als voorlopig sluitstuk de lancering van de eerste DYNO®-MILL UBM-machines in 2019.
Deze universeel inzetbare machines zijn uitgerust met revolutionaire DYNO®-DISC BC-maalschijven die via een banaanvormige groef de parels op een zeer efficiënte manier laten circuleren. Deze DYNO®-DISC BC-schijven zijn groter dan de maalschijven van de KD-molens en delen de maalkamer van de DYNO®-MILL UBM in verschillende maalcellen in.
Hierdoor worden de te vermalen producten in elke kamer opnieuw grondig bewerkt en realiseert deze machine een zeer homogeen en snel maalproces.

Vandaag kunnen we u de lancering aankondigen van de DYNO®-MILL UBM 5. Met deze machine is de DYNO®-MILL UBM-serie nu volledig klaar.
Het gaat om een machine met een maalkamer van 5 liter, die vooral voor kleinere producties en pilot plant opstellingen is bedoeld.
Samen met de DYNO®-MILL UBM 20, 50 en 100 heeft WAB nu een volledig gamma nieuwe maalmachines die naargelang de industrie waarin ze gebruikt worden kunnen aangepast en geoptimaliseerd worden. Deze machines worden traditioneel ingezet in de verf en coating industrie, voor de productie van digitale inkten of in de agro-industrie. De laatste jaren worden de DYNO®-MILL maalmolens ook steeds vaker gebruikt in de cosmetica en de farmaceutische industrie. Voor productontwikkeling en gebruik in het laboratorium biedt WAB de DYNO®UNI LAB aan, een machine met een maalkamer van 0.5 liter.

Eskens Process Solutions is bijna 50 jaar de Benelux agent van Willy A. Bachofen AG en heeft met zijn eigen team van service engineers een sterke positie in de markt. Ze installeren de machines en doen het onderhoud en herstellingen vanuit hun technisch hoofdkwartier in Alphen aan den Rijn, waar ze ook een voorraad onderdelen beschikbaar hebben, en waar de planning van de service ploeg wordt georganiseerd. Samen met de enorme hoeveelheden spare parts die bij WAB in Muttenz op voorraad liggen kunnen de klanten dus altijd snel en efficiënt geholpen worden. Ook in tijden van moeilijke beschikbaarheid van elektronische componenten.

Wil u de nieuwe DYNO®-MILL UBM-maalmolens zelf eens testen, dan kan dit in het testcentrum van WAB in de buurt van Bazel (Zwitserland) of met een huurmachine bij u in de productie of het labo.

Geschreven door

Logo van:DYNO®-MILL UBM 5 maalmachine voor fijne dispersies

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer