DYNO®-MILL parelmolens in de cosmetische industrie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: DYNO®-MILL parelmolens in de cosmetische industrie

In de cosmetische industrie worden de DYNO®-MILL maalmolens gebruikt voor een fascinerende verscheidenheid aan toepassingen. Hierbij levert de technologie van het nat vermalen een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de belangrijkste eigenschappen van de cosmetica producten.

DYNO®-MILL molens worden gebruikt bij de ontwikkeling en productie van mascara, nagellak en bodycrème. Enkele van de grootste nagellakfabrikanten besloten om de DYNO®-MILL parelmolens te gebruiken voor de productie van de twee belangrijkste componenten van moderne nagellak: de thixotrope basis en de pigmentkleurpasta.

De thixotrope basis is een gladde en stroperige gel die voor de mooie glans van de nagellak zorgt. Om mooie glanzende gel te kunnen produceren moeten de maalmolens die zeer viskeuze gel voldoende vermalen zonder deze te zeer op te warmen. De WAB-groep heeft dit proces met succes getest op de DYNO®-MILL KD parelmolens, en levert deze machines bij de belangrijkste nagellakproducenten.

De pigmentkleurpasta is natuurlijk belangrijk in de constante zoektocht naar nieuwe en moderne kleuren die passen bij de laatste modetrends. Er moeten dus steeds opnieuw originele kleuren geproduceerd worden, maar de nagellakken moet ook eenvoudig aan te brengen zijn. Ze moeten zich gemakkelijk over de nagels verspreiden, mogen niet druipen, en moeten perfect drogen.
Om deze schitterende kleuren te realiseren, zijn de DYNO®-Mill ECM-AP molens de perfecte oplossing gebleken. Deze molens hadden natuurlijk reeds hun efficiëntie bewezen bij het malen van verf en pasta`s in andere industrieën, maar hebben hun kwaliteit ook in deze innovatieve industrie duidelijk bevestigd.

Geschreven door

Logo van:DYNO®-MILL parelmolens in de cosmetische industrie

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer