Drukstootvaste centrifugaal ventilatoren voor stofafzuiging

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Drukstootvaste centrifugaal ventilatoren voor stofafzuiging

Drukstootvaste centrifugaal ventilatoren voor stofafzuiging

Met centrifugaal ventilatoren van hoogwaardige kwaliteit, zoals die van Slingerland, optimaliseert u de stofafzuiging van uw bedrijf. Dat is soms hoognodig, zoals ook in onderstaande situatie het geval was. Lees hier hoe we met onze drukstootvaste ventilatoren het verschil maakten voor een grote zadenproducent.

Centrifugaal ventilatoren voor een beter milieu én een betere gezondheid

Een van onze klanten, een gespecialiseerd installateur van afzuiginstallaties voor diverse industrieën, kreeg een aanvraag van een producent van gewasbeschermingsmiddelen, zaden en andere innovatieve oplossingen.

Omdat de productie van deze zaden en gewasbescherming enorm veel stof en gevaarlijke dampen veroorzaakte, was er dringend behoefte aan een kwalitatieve afzuiginstallatie. Het stof was immers bijzonder explosiegevoelig: Het was stofklasse St1 en had een Kst-waarde van 109 bar m/s, wat kon resulteren in een explosiedruk van 7,4 bar. Bij Slingerland gingen we naarstig op zoek naar een maatwerkoplossing, en die vonden we zoals vaak in drukstootvaste centrifugale ventilatoren.

Diverse uitvoeringen van drukstootvaste, industriële ventilatoren

De drukstootvaste centrifugaal ventilatoren waarover we het hebben gebruikten we voor deze maatwerkoplossing in verschillende diameters. De 2 grootste lichten we kort toe:

– We kozen voor 2 centrifugaal ventilatoren met een bouwgrootte 1120, een capaciteit van 52750 m³/h en een druk van 4200 pascal. Deze werden voorzien van een 4-polige 90kW-motor van het
merk WEG.
– Verder integreerden we 1 centrifugaal ventilator met een bouwgrootte 1250. Deze centrifugaal ventilator had een capaciteit van 64250 m³/h, met een druk van 5200 pascal. Dit type werd voorzien
van een 4-polige 132kW-motor, eveneens van het merk WEG.

Alle centrifugaal ventilatoren werden drukstootvast uitgevoerd tot maximaal 0,7 bar. De behuizingen werden voorzien van verstevigingsribben en aangepaste plaatdiktes, en de ventilatorhuizen volledig afgelast. Al deze industriële ventilatoren werden ten slotte voorzien van inspectieluiken, condenswaterafvoer en asafdichtingen middels NBR-dichting.

Ventilatoren voor de industrie gezocht? Neem gerust vrijblijvend contact op

Heeft u een klant die geholpen zou zijn met onze ventilatoren? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden van onze centrifugale, drukstootvaste ventilatoren en andere ventilatoren voor de industrie te overlopen. We zitten graag met u samen tijdens een persoonlijke afspraak. Alvast tot dan!

Centrifugaal ventilatoren icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Drukstootvaste centrifugaal ventilatoren voor stofafzuiging

Slingerland Techniek BV

Leverancier van industriële ventilatoren sinds 1990 Lees meer