Doseercontroller eNod4-D met OIML R61 certificering

icon.highlightedarticle.dark Regelgeving
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Doseercontroller eNod4-D met OIML R61 certificering

Met de OIML R61 certificering van de doseercontroller eNod4-D van de Franse fabrikant SCAIME is toepassing ervan voor het ijkwaardig doseren en afvullen in automatische vulmachines voortaan zonder meer mogelijk. De geïntegreerde software biedt diverse functies voor vul- en doseerapplicaties:

– Complete doseercyclusbesturing met 1, 2 of 3 snelheden voor in- of uit-doseren van één product
– 2 digitale inputs en 4 outputs om het doseerproces te beheersen
– krachtige set programmeerbare digitale filters voor het reduceren van optredende trillingen.
De weegprocessor eNod4-D heeft een conversie snelheid tot 1600 metingen per seconde met een geschaalde resolutie van maximaal ±500 000 delen en een nauwkeurigheid van ±0.005 %.
Hiermee wordt nu een kost effectieve, krachtige en complete oplossing voor het realiseren van automatische ijkwaardige doseerapplicaties geboden.

Er is een DIN rail uitvoering (eNod4-D DIN) leverbaar, maar deze weegcontroller kan eveneens in een stainless steel behuizing (eNod4-D BOX) worden geleverd.

Hij heeft een geïntegreerd systeem voor het detecteren van defecte load cells en er kunnen tot wel 8 load cells worden aangesloten.
Verder is hij uitgevoerd met een analoge uitgang (0-10V of 4-20mA) en een USB poort voor het instellen via de PC.
Er is een uitvoering met RS485/CAN PLC output en MODBUS-RTU, CANOpen of Profibus-DP protocol.
Daarnaast is er een versie met dubbele-Ethernet output en MODBUS-TCP, EtherNet/IP, EtherCAT of Profinet protocol leverbaar.
Voor monitoring en remote setting is er een geïntegreerde webserver beschikbaar.

Tenslotte is er een RS485 poort voor aansluiting van een eNodTouch touch screen panel.
De uitvoering eNod4-T BOX in stainless steel behuizing kan optioneel zelfs worden geleverd met een ingebouwd touch screen panel, de eNodTouch-ML of de iets kleinere eNodTouch-MS.

De eNodView software voor kalibratie en programmering van de eNod4 weegcontroller is tevens een krachtige tool voor signaal acquisitie en analyse. Hiermee is grafische signaal weergave in tijd en frequentie mogelijk, evenals simulatie en afregeling van de geïntegreerde digitale eNod filters.

Geschreven door

Logo van:Doseercontroller eNod4-D met OIML R61 certificering

Bienfait BV

Bienfait is opgericht in Aerdenhout in 1931. Bienfait B.V. heeft in de lang verstreken periode een enorme kennis opgebouwd op de in onze site vermelde industriële vakgebieden. Wij kunnen u... Lees meer